Eveniment

PLOAIA, BAT-O VINA! O bucată din drumul județean DJ109A s-a surpat în comuna Chinteni

O porțiune din drumul județean DJ109A s-a surpat, marți, în comuna Chinteni din județul Cluj. În localitate au loc lucrări de introducere a conductei de apă, iar drumul a cedat, susţin autorităţile, în urma ploilor.

„Circulați cu mare atenție, drum în surpare în continuare în localitatea Chinteni, în zona cimitirelor! Urgent trebuie luate măsuri de consolidare, groapa avansează spre banda circulabilă la fiecare mașină de mare tonaj”, a scris Stefan Iris pe grupul de Facebook Info Trafic jud.Cluj

Răspunsul autorităţilor a venit prompt: ploaia e de vină. De parcă nu a mai plouat în zonă niciodată de când s-a „modernizat” drumul!

„Malurile gropii tehnologice pentru realizarea unui cămin de vane s-a surpat datorită apei care a spălat pereții în urma ploilor abundente din cursul zilei de 25.04.2023.

În zona a fost montată conducta din fonta ductilă Dn700 mm, aducțiunea Cluj-Napoca- Zalău din cadrul CL 1, iar groapa respectivă a fost lăsată cu scopul realizării unui cămin din beton monolit, după finalizarea lucrărilor se va reface drumul la starea inițială”, susţin, într-un comunicat, reprezentanții Companiei de Apă Someș.