Analiza

Pliantele de campanie ale PSD Cluj: în loc de proiecte concrete, greșeli gramaticale. Cum a ajuns Vasile Dîncu președinte al „Cosiliului” social democrat

După scrisorile lui Valentin Cuibus, candidatul PSD Cluj la Primărie, clujenii au avut ocazia să cunoască, în ultima săptămână de campanie, obiectivele partidului, girate de profesorul Vasile Dîncu, proaspăt președinte al „Cosiliului” social-democrației românești: în loc de proiecte concrete, greșeli gramaticale pe un pliant distribuit cu miile în cutiile poștale ale clujenilor. În mod cert, se poate și mai bine de atât! 

CITEȘTE ȘIDupă „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung”, a apărut și „Scrisoarea lui Cuibus din Cluj-Napoca”, cel mai hilar document scris în limbă de lemn

Câtă vreme candidatul PSD Cluj la funcția de primar, Valentin Cuibus, făcea cunoștință cu electoratul în mod virtual prin intermediul unui șir nesfârșit de „Scrisori”, evitând să-și cunoască alegătorii față în față tocmai din lipsa unui program politic coerent pentru municipiul Cluj-Napoca, doar amintind de izbânzile trecute de pe vremea când patrona Inspectoratul Școlar Județean, profesorul Vasile Dîncu declanșa „revoluția” tinerilor social-democrați.

CITEȘTE ȘICuibus nu a mai avut bani de Faclia pentru Scrisoare a II-a. Care scrisoare e o labuta in cerc, caci intram in a 3-a saptamana de campanie fara program politic de candidatura!

Drept dovadă, în Cluj totul a rămas neschimbat, iar partidul l-a trimis pe Valentin Cuibus într-o confruntare inegală cu Emil Boc.

De bine de rău, peneliștii clujeni îi dau înainte cu reclama, o „ard” virtual și vizual, iar USR-ul e în teren, în cartiere, discutând cu oamenii, cunoscându-și alegătorii, convingându-i pe nehotărâți…

CITEȘTE ȘICandidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Valentin Cuibus, este „#nimic fără oameni” care să îl voteze. Programul său electoral a primit un like în două zile. Se poate și mai bine!

În acest răstimp, după cum Ziar de Cluj a scris deja, atât nominalizarea candidaților pe liste pentru Consiliul local ori Județean, cât și programul politic lipsă nu au reprezentat decât o moșmondeală ce a făcut evidentă stângăcia și lipsa de proiecte ale social-democraților clujeni care, bunăoară, au ajuns să-l susțină în Florești chiar pe Horia Șulea, primarul PNL-ist ajuns candidat „independent”.

Totul, dintr-o lipsă de idei și prospețime a social-democraților clujeni, care nu contenesc să dea cu stângu-n dreptu’.

În ultima săptămână de campanie electorală, după stupoarea din primul moment, am constatat că PSD Cluj și-a „tras” program. 

Doi tineri – Valentin Cuibus, în vârstă de 64 de ani și Vasile Dîncu, Președintele „Cosiliului” Național al PSD Cluj, în vârstă de 59 de ani – reprezintă chipul unui „Se poate și mai bine!”, din care nu lipsesc greșelile gramaticale, iar proiectele par a fi generice, lipsite de concretețe. 

CITEȘTE ȘIVasile Dancu, gargara superba pentru naivii din PSD: „Schimbarea începe de la Bistriţa, prin acceptarea mai multor tineri și prin democrație internă”. Dancu a umplut listele PSD Cluj cu obositi politici, nu cu tineri: Cordos, Cuibus, Laura Pop, Salatioan

Până și pliantul electoral al celor de la Pro Romania este cât se poate de concret, semnalând punctual obiectivele pe care și le propune candidatul Dan Codrean la funcția de primar. 

Din nefericire, social-democrații clujeni vin cu niscaiva proiecte întârziate (pentru că e ultima săptămână de campanie) și răsuflate (pentru că acestea au fost demult asumate verbal și promovate de toți și de nimeni, de la PNL-iști la PRM-iștii clujeni. 

Din care aflăm ce ne lipsește: investiții, priorități și soluții. 

Cele trei capitole majore sunt cât se poate de generale, iar până și minorii, cei mai mici membri ai Palatului Copiilor patronat de Valentin Cuibus, cunosc mai îndeaproape problemele cu care se confruntă propriii lor părinți, decât onor conducerea social-democraților clujeni. 

„Temele” propuse de PSD Cluj în campania electorală la care s-au înhămat cu întârziere și a lehamite, nu au fost decât copiate de pe oareunde, iar Ziar de Cluj le-a analizat zi de zi, punctual, astfel încât până și primarul Emil Boc și-a aplecat urechea pentru a-și îmbunătăți reclama.

Cum este posibil ca reprezentanții celui mai mare partid de stânga, cu o conducere înnoită la nivel local și național, să vină cu asemenea petarde electorale, ei bine, de o asemenea stângăcie, cei doi profesori, Valentin Cuibus și Vasile Dîncu, se vor fi prins prea târziu, după dușul rece ce va urma odată cu încheierea scrutinului electoral!?

Dar.

Dar, dincolo de orice, uimitoare rămâne nu doar subțirimea programului electoral, întocmit în batjocură de social-democrații clujeni, ci nepermisele greșeli gramaticale, care nu vin decât să pună capac lipsei de conținut a programului politic…

Profesorul Vasile Dîncu este prezentat alegătorilor clujeni în calitate de Președinte al „Cosiliului” Național al PSD. 

De bună seamă, în aceste condiții, modul în care învățământul devine o prioritate reprezintă un imens semn de întrebare.

Când doi profesori de renume, Vasile Dîncu și Valentin Cuibus, cu multiple reliazări în spate, acceptă să tipărească o asemenea plevușcă drept program politic, pe deasupra cu greșeli gramaticale, distribuindu-l în mii de exemplare, ce așteptări mai poți avea?

Dacă profesorul Vasile Dîncu se recomandă în calitate de președinte al „Cosiliului”, aceasta nu poate însemna decât că, va avansa, cel mult, la funcția de „cosaș”. 

Din nefericire, până și acest rol a fost deja asumat de către Emil Boc.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *