Editorial

Pleacă un Cîțu, vine alt Cîțu. Tot un drac!

Ceea ce era de așteptat să se întâmple, s-a întâmplat: a căzut Guvernul Cîțu. Ce să zic… pagubă-n ciuperci. Parafrazând cântecul patriotic „Pui de lei”, pe versuri de Ioan Nenițescu, zic și eu: „Cîți” au fost, „Cîți” sunt încă. Și-or fi în neamul românesc. „Cîți” ori „Grindeni”, „Dăncile” ori „Orbani”, „Tudoși” ori „Ponți”, „Boci” ori cine vreți dumneavoastră… tot un drac.

Să-mi spună și mie cineva ce s-a întâmplat nou sau bun după căderea Guvernului Dăncilă, tot în urma unei moțiuni de cenzură? Eu zic că nimic. Maaamă ce euforie reformatoare mai era atunci. Vom face și vom drege țipau Orban, Cîțu, Rareș Bogdan și ceilalți asistați social de lux. Mult contestatele legi ale justiției au rămas la fel cum erau, administrația s-a reformat în sensul că s-au creat noi posturi la buget pentru cerșetorii de partid. Sporurile nesimțite și pensiile speciale? Ăstea sunt nemuritoare! Mă rog, le-au ras de la parlamentari, dar sunt chitiți să le dea primarilor. Adică mută banii de la niște îmbuibați la alți îmbuibați. Cât despre spitale… ceva noutăți? Chiar așa, la ce ne trebuie nouă spitale noi, să ardă? Nu ajunge că ard ălea vechi? Deci, întreb încă o dată, ce s-a schimbat de la Dăncilă încoace?

Toți țipă că e criză. Care criză? România e într-o continuă criză de 32 de ani încoace. La noi căderea guvernului nu e criză, e un spectacol ordinar, o dramoletă ieftină. Și mai e necaz mare pentru cei ce se văd măturați de la resurse și o imensă bucurie pentru cei ce vor veni în locul lor să se înfrupte.

Ce se va întâmpla mai departe? Nu știu și nici nu-mi pasă. Tot ce știu e că indiferent ce schemă de guvernare vor inventa ei, politicienii, noi, oamenii obișnuiți din țara asta, nu vom câștiga nimic. Vom pierde ca și până acum. Oricât și oricum se schimbă ei între ei, pentru noi nu se va schimba nimic. Vom munci în continuare să plătim taxele, impozitele și dările cuvenite ca să aibă ei de unde fura. Ca să aibă ei de unde da sporuri grase și pensii speciale și apoi să ne spună că pentru cei care au muncit o viață pe brânci, și iau doi lei pensie nu sunt bani. Ca să ardem în spitale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *