Din oras

Platforma industrială din strada Câmpina, restructurată de o firmă din București. Parc modular centru de date, spălătorie auto și alte obiective prevăzute pentru această zonă

Scris de 92

Platforma industrială din zona de nord a străzii Câmpina, din cartierul Mărăști, urmează să fie restructurată pentru a face loc unui parc modular de centru de date, unei spălătorii auto și a unei stații de alimentare GPL, precum și altor spații complementare funcțiunilor de bază ori spații pentru staționarea autovehiculelor. Suprafața cuprinsă în Planul de Urbanizare Zonală (PUZ) ce urmează să fie aprobat de consilierii locali este de cca 5000 mp, fiind situată pe frontul nordic al străzii Câmpina, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea de N-E-V. 

Documentația pentru restructurarea zonei industriale din strada Câmpina a fost întocmită de SC Arhi Box SRL, la comanda Active Conexe SRL, pe o suprafață de teren de 5.000 mp, fiind situat pe frontul nordic al străzii. 

Potrivit încadrării inițiale conform PUG, spațiul vizat reprezintă o zonă de mică producție, servicii de tip industrial și cvasi-industrial, comerț en gros.

Proiectul propus vizează reconfigurarea zonei industriale și realizarea unei spălătorii auto, parc modular-centru de date, stație alimentare GPL, spații complementare funcțiunilor de bază, spații pentru staționarea autovehiculelor. 

Potrivit reprezentanților autorității locale, proiectul de restructurare a străzii Câmpina a fost supus consultării publice, fără înregistrarea unor propuneri, saugestii sau opinii cu privire la proiectul supus consultării publice. 

Beneficiarul PUZ-ului de restructurare platformă industrială din str Câmpina nr 51-53, Active Conexe SA – a fost înființată în 2012, cu sediul în Sector 1, București, îi are ca administratori pe Popica Florin, Munteanu Sorin Ionut, Dumitru Florin Victor, Zabolotnii Carol Alexandru, Teleasa Ion Adrian, și are ca obiect de activitate dezvoltarea/promovarea imobiliară. Această categorie include dezvoltarea proiectelor de constructii, pentru cladiri rezidentiale si nerezidentiale, prin reunirea mijloacelor financiare, tehnice si fizice pentru realizarea proiectelor de constructii in vederea vanzarii ulterioare.

În 2019, firma înregistra un număr de 9 angajați. 

Anul trecut, Active Conexe SA a înregistrat o cifră de afaceri de 491.114 euro, cu un profit net în valoare de 149.979 euro. 

În 2018, firma înregistra o cifră de afaceri de 578.084 euro, cu o pierdere de minus 212.294 euro. 

După cum semnala Ziar de Cluj, strada Câmpina din cartierul Mărăști este supusă unei transformări continue, astfel încât de la instalarea noului Consiliu Local au fost aprobate PUD-uri pentru construirea de blocuri pe strada Câmpina, unde casele încep să dispară încet și să fie înlocuite cu imobile cu cel puțin cinci etaje. 

În ciuda faptului că vecinii viitoarelor blocuri se plâng că le vor fi afectate fundațiile locuințelor și că li se ia lumina soarelui, Primăria dă autorizații de construcție, iar beneficiarii proiectelor imobiliare dau asigurări că orice problemă va fi rezolvată.

CITEȘTE ȘI: Strada Câmpina se umple de blocuri. Oamenii se plâng că le vor fi afectate locuințeleULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 8 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 11 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 11 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 11 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 11 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 13 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 14 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 14 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 16 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 16 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE