Rautacisme

Plasele cu făină și ulei nu mai sunt la modă. Viceprimărița din Cojocna le-a dat sătenilor miei ca să o voteze

Oamenii săraci din mediul rural încă mai sunt momiți de politicieni cu „cadouri” în schimbul voturilor. O familie din Cojocna susține că viceprimarul din localitate le-a dat un miel ca să o voteze pentru funcția de primar.

Oamenii sunt săraci și beneficiază de ajutor social, astfel că a fost ușor pentru viceprimăriță să „le cumpere” votul cu un miel. Din ceea ce au declarat aceștia, nu sunt singurii care au beneficiat de astfel de „atenții”.

Femeia susține că imediat ce viceprimărița a aflat că a povestit despre mielul primit, aceasta ar fi amenințat-o și ar fi scos-o afară din Primărie.

<<M-am dus la Primărie și a zis: „Hai înăuntru scorpie. Bine că ai venit”. Și după a început să îmi zică de ce am zis că mi-a dat ea miel. Și i-am spus că eu am zis adevărul, că nu mințesc. Atunci a început să mă facă excroacă, nerușinată și m-a scos afară din birou, afară din Primărie. Mi-a zis: „Eu de apuc la putere, jar mănânci”>>, susține femeia.

Anca Marcu este viceprimar la comuna Cojocna, membră USR, și candidată la funcția de primar al aceleiași primării, iar tatăl ei, Liviu Marcu, a fost secretar general al Cojocnei timp de 42 de ani.

În timp ce politicienii sunt în campanie electorală si fug după voturi, copiii comunei sunt nevoiți să meargă spre școală pe jos, prin băți și noroaie, pe un drum pe care nu se poate circula cu mașina.

Oare viceprimărița, în cei patru ani de mandat a fost pe acest drum, să vadă în ce condiții circulă copiii? Sau poate crede că funcțiile se pot obține cu miei, și nu cu proiecte concrete pentru comunitate.

Știm însă ce preocupări a avut viceprimărița timp de patru ani. A făcut videouri din sediul Primăriei pe care le-a postat pe TikTok.

Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna, aleasă pe listele USR, este extrem de activă pe TikTok unde, sub numele de „Vicesa”, postează zeci de videoclipuri, unele dintre ele realizate tocmai la sediul primăriei.  „Vicesa” de pe TikTok lasă impresia că nu știe la ce s-a înhămat în anul 2020 când a ajuns în funcția de viceprimar. Aceasta s-a filmat în timp ce se descalță în incinta primăriei folosind un sunet celebru pe rețelele de socializare, potrivit gazetadecluj.ro.