Sanatate

Planul de alimentatie pentru diabetici

Majoritatea persoanelor cu diabet au un plan de alimentatie. Acest plan va spune ce sa mancati, cat sa mancati si cand sa mancati. Un dietician va poate ajuta la intocmirea unui plan care sa fie eficient pentru dvs. Acesta ar trebui sa se bazeze pe urmatoarele criterii:
– ce va place sa beti si sa mancati;
– cand va place sa mancati si sa beti;
– necesarul dvs de calorii;
– nivelul dvs. de activitate;
– ce exercitii sau miscari faceti;
– cand faceti exercitiile;
– starea generala de sanatate;
– ce medicamente luati;
– obiceiurile culturale sau familiale pe care le aveti.

Un plan obisnuit include micul dejun, masa de pranz, cina si o gustare inainte de culcare. Puteti lua cate o mica gustare si intre mese. Planul dvs. poate include si mese speciale, cand sunteti bolnav, cand calatoriti sau in timpul sarcinii.
Planurile alimentare in cazul diabetului sunt foarte utile. Acest lucru implica o varietate de produse: grane, fructe, legume, lactate, carne, etc.

Consecventa este extrem de importanta, in special daca luati insulina. Incercati sa consumati aceeasi cantitate de calorii, de alimente si aceleasi tipuri de produse la aceleasi ore in fiecare zi, sau variati insulina, in functie de acestea.
Facand toate acestea veti controla nivelul glocozei din sange. Daca sariti peste o masa sau peste o gustare, riscati fluctuatii ale nivelului glucozei.

Un plan alimentar va ajuta si in atingerea tintelor pe care tratamentul dvs. si le propune, cum ar fi: niveluri mai bune ale grasimilor in sange, tensiune arteriala normala, greutate echilibrata si sanatoasa a corpului.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *