Vocea ta

Plângerile unui clujean sunt trimise de la o instituție la alta, fără să fie rezolvate: „Vă îndemn să nu așteptați ca un cetățean să fie decapitat de un capac de canal””

Un clujean susține că s-a adresat tuturor instituțiilor care ar fi în măsură să rezolve problema vitezei excesive și a capacelor de canal distruse de pe Bulevardul Muncii. Plângerile acestuia s-au plimbat pe la diverse birouri, fără ca situațiile semnalate să fie rezolvate.

 „Am depus cinci sesizări pe MyCluj (Nr: 26073 – 12.01.2022; Nr: 313059 – 14.02.2022; Nr: 482798 – 03.05.2022; Nr: 754736 – 21.09.2022) atât Poliției locale, cât și departamentului Străzi/Alei/Trotuare/Parcuri. Nu s-a rezolvat nimic. Poliția Locală a trimis sesizarea Biroului Rutier, de unde am primit răspunsul că au pus de două ori radar și cu asta au rezolvat problema de pe Bulevardul Muncii, pe care tirurile circulă ca pe pista de Formula 1. Am tot așteptat o rezolvare. Nimic. În 27.07.2023, am depus o sesizare la Sectia 7 Poliție, cu rugămintea de a ruga Primăria, care este admistratorul drumului, să se țină de promisiune. Domniile lor au trimis solicitarea mea la plimbare către Biroul Rutier, birou pe care l-am sunat dupa 35 de zile de tăcere să îmi dea rezoluția. Mi-au răspuns că totuși să insist la Primarie. Niciuna din secții nu se ocupă nici de Legea 61, nici de circulație”, susține clujeanul.

 

Însă cea mai mare problemă este reprezentată de capacele de canal deteriorate care reprezintă nu doar o sursă continuă de zgomot ci și un adevărat pericol atât pentru pentru mașini cât și pentru pietoni.

„Vă rog din nou să rezolvați în cel mai scurt timp solicitările mele de înlocuire a capacelor distruse care fac un zgomot infernal sub geam și denivelarea din asfalt. Ale cui sunt să le repare și să le înlocuiască cu altele rezistente și silențioase. Să fie rezolvate. Acum o săptămâna a zburat un capac din fața blocului, din poarta Sinterom. O să zboare și altele, că mișcă rău. A fost pus altul, tot defect, care sună îngrozitor și care după o săptămâna a fost din nou smuls de un Tir. Groapa căminului a creat avarii la două autoturisme ieri, 15.12.2023, pe care într-un final, cel care îl are în administrare va trebui să le achite dacă se va solicita prin instanță. Eu prin această ultima sesizare către Primăria Cluj, consider că am epuizat toate căile amiabile de a rezolva sesizările mele neonorate de către toți cei rugați să o rezolve. Altă cale nu am decât sezizare la Parchet, unde cu siguranță vor ști cine și cu ce trebuia să se ocupe. Va îndemn să nu așteptați că un cetățean să fie decapitat de un capac de canal, care în majoritatea lor se află la un metru de trotuar, iar cineva din sau dinafară primăriei să-și ia dosar penal pentru neglijență în serviciu sau pentru ucidere din culpă. Chiar nu merită”, avertizează clujeanul.

Primăria a transmis că societatea care are în administrare căminul va cauta soluții pentru aducerea carosabilului la starea inițială în cel mai scurt timp, asta după ce înlocuirea de două ori a capacului s-a dovedit a fi ineficientă.