In vizor

Plangere penala pentru depozitarea ilegala a gunoaielor de la Pata Rat. Prejudiciul adus Consiliului Judetean Cluj este de aproape 2 milioane de euro

Rampa de gunoi de la Pata Rat trebuia inchisa inca din 2010. Cu toate acestea, pentru ca judetul nu avea o platforma de deozitare a deseurilor conforma, prin diferite acte aditionale si presiuni ale operatorului pe rampa, s-au mai depozitat ilegal 541.835 metri cubi de gunoi, prejudiciul fiind de aproape 8 milioane de lei, suma ce va trebui sa fie suportata de catre Consiliul Judetean Cluj. Presedintele CJ Cluj Mihai Seplecan a semnat azi plangerea penala pentru identificarea si tragerea la raspundere a celor vinovati.

Asocierea SC Nordconforest SA – SC Finara Consult SRL – SC Interdevelopment SRL trebuie sa inchida si sa ecologizeze depozitele neconforme de deseuri urbane din judetul Cluj. Printre aceste depozite se regaseste si depozitul neconform de la Pata Rat, unde, in urma ridicarilor topografice, s-a constatat ca s-au depozitat cantitati suplimentare de deseuri fata de cele mentionate in caietul de sarcini. Pentru neutralizarea si ecologizare celor 541.835 de metri cubi suplimentari de deseuri, suma estimata de catre Asocierea SC Nordconforest SA – SC Finara Consult SRL – SC Interdevelopment SRL este de 7.902.901,23 lei. Banii vor trebui suportati din bugetul Consiliului Judetean Cluj.

“Grav este insa faptul ca exista riscul ca acestor cheltuieli neeligibile aferente cantitatii suplimentare sa li se adauge si altele, generate de depozitarea ilegala pe amplasament dupa data de 16 iulie 2010, data incepand cu care depozitarea pe acest amplasament a fost interzisa. Potrivit estimarilor facute de constructor, volumul acestor cantitati este, de asemenea, unul considerabil, de 367.010,50 mc”, afirma reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

Mihai Seplecan s-a adresat justitiei, semnand in aceasta dimineata o plangere penala  pentru identificarea si tragerea la raspundere a celor implicati in depozitarea ilegala a deseurilor.

“E evident faptul ca aceste consecinte negative grave vor trebui asumate de catre cei care le-au generat, pentru ca nici nu se pune problema ca aceste costuri sa fie suportate din bani publici. Acesta este motivul pentru care m-am adresat deja justitiei, prin intermediul plangerii penale pe care am semnat-o astazi si prin care am solicitat identificarea si tragerea la raspundere a celor vinovati, despre care consider ca nu trebuie sa ramana nepedepsiti. Ii asigur pe toti clujenii ca niciun ban public nu va fi folosit pentru a inchide si neutraliza deseuri depozitate ilegal de catre operatorul unei rampe private, fara ca acesta sa fie recuperat”, a afirmat Mihai Seplecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *