Din oras

Plângere penală la DNA împotriva avocatei din PSD Cluj, Laura Chiorean

 

Lidera femeilor din PSD Cluj, avocata Laura Chiorean s-a ales cu o plângere penală la DNA din partea unui clujean. Ioan Bochiș o acuză pe Chiorean de trafic de influență în perioada în care avocata a reprezentat-o pe fosta lui soție, într-un proces de partaj bunuri după divorț. Însă bărbatul are la activ, pe numele său mai multe plângeri formulate de către fosta nevastă.

 

În urmă cu doi ani, la Judecătoria Cluj-Napoca a început procesul de împărțirea a bunurilor după divorțul dintre Bot Mărioara și Bochiș Ioan. Avocata Laura Chiorean a fost contractată de Bot Mărioara pentru a-i reprezenta interesele, însă, potrivit lui Ioan Bochiș, dosarul s-a judecat nedrept în favoarea fostei soții. Bărbatul a făcut o sesizare la DNA, anul trecut, unde susține că avocata a intervenit pe lângă judecători pentru o decizie favorabilă clientei sale.

„Deși am demonstrat cu martori faptul că în cursul judecării dosarului, al cărui obiect era partajul de bunuri comune, fosta mea soție se laudă cu faptul că avocata ei a intervenit pe lângă judecători și a reușit inițiat schimbarea judecătorului care a soluționat inițial cauza, cu un alt judecător care soluționează în prezent dosarul și care i-ar asigura încă de pe acum o soluție favorabilă, în sensul de a proceda la partajarea bunurilor comune conform dorinței fostei mele soții. În trecut nu s-a luat nici o măsură, considerându-se în mod superficial că nu ar fi vorba în cauză de nici o faptă penală” arată Bochiș în ultima sesizare transmisă Direcției Naționale Anticorupție.

 

Prima plângere i-a fost clasată…

„Pe numele fostei soții și a avocatei Laura Chiorean, Bochiș a făcut două sesizări. „Urmare a acestui fapt, am revenit la DNA Cluj, solicitând a mi se comunica Ordonanța de clasare a dosarului, din data de 27.06.2017. Mi s-a comunicat că nu ar fi vorba de o Ordonanță de clasare a faptelor penale, ci de clasare a lucrării. În cuprinsul acestei adrese se face referire la faptul că organele de urmărire penală efectuează cercetări cu privire la fapte determinante sau determinabile, pentru a stabili caracterul lor ilicit. Apreciez că în speță era vorba de fapte certe, determinate, care afectează actul de justiție, fapte ce trebuiau cercetate din punct de vedere penal, urmând ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere penală”, mai explică Bochiș.

 

Avocata: e o răzbunare împotriva sentinței

Contactată pentru a vorbi despre plângerile penale formulate de Bochiș Ioan împotriva sa, Laura Chiorean susține că este vorba despre o răzbunare, iar ea a fost prinsă la mijloc. Clienta ei a formulat și ea plângeri împotriva fostului soț, pe diverse motive.

 

„Ulterior soluționării definitive a dosarului de divorț, doamna Mut Mărioara  (fosta Bochis) a înregistrat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca dosarul nr.8073/211/2016, având ca obiect partaj, subsemnata reprezentand-o în calitate de avocat, în cadrul acestui dosar, aflat în prezent în calea de atac a apelului, în procedura prealabilă primului termen de judecata.

Pe toata perioada solutionarii dosarului de partaj in prima instanta, în fata Judecătoriei Cluj-Napoca, si anterior, dl Bochiș Ioan a manifestat o atitudine extrem de violenta fata de clienta mea, aceasta fiind supusa la agresiuni fizice, ce fac obiectul mai multor plangeri penale si a manifestat o atitudine ostilă și față de subsemnata, în calitate de avocat. Mai mult, la ultimul termen de judecata în primă instanță, dl Bochiș Ioan a declarat în mod expres că, în situația în care cererea sa reconvențională nu va fi admisă astfel cum a fost formulată de avocatul său, va înregistra o plângere penală împotriva expertului judiciar desemnat în cauză să efectueze expertiza de evaluare a bunurilor partajabile.

In urma administrarii probatoriului, instanta de fond a admis in parte atat cererea de chemare in judecata cat si cererea reconventionala, constatand contributia egala a fostilor soti la dobandirea bunurilor comune si dispunand sistarea comunitatii de bunuri si partajarea acestora prin formarea a doua loturi, dl.Bochis declarand apel impotriva acestei solutii.

Așa se explică, probabil, plângerea penală formulată împotriva d-lui expert și a subsemnatei.

Îmi exprim convingerea că organele competente vor efectua o cercetare judicioasă a faptelor descrise în plângerea penală și vor pronunța o soluție în conformitate cu prevederile legale.

Precizez faptul ca, ulterior solutionarii acestei plangeri penale, ma voi indrepta impotriva celor vinovati pentru inducerea in eroare a organelor judiciare si pentru repararea eventualului prejudiciu de imagine cauzat” a explicat pentru Ziar de Cluj, avocatul Laura Elena Chiorean.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *