Politica

Plagiatele vor fi cercetate chiar de către cei care au acordat titlurile de doctor. Marius Nicoară a votat în favoarea hoției intelectuale

Plenul Senatului a votat, în această după-amiază, cu o largă majoritate, împotriva reexaminarii legii prin care se modifica Legea Educației astfel încât CNATDCU să nu mai cerceteze plagiatele în învățământul universitar, reexaminare ceruta de președintele Klaus Iohannis.

90 senatori au votat împotriva reexaminării legii (adică pentru lăsarea plagiatelor la îndemâna celor care le-au acordat), în timp ce 6 s-au abținut și 12 voturi au fost în favoarea cererii președintelui. Printre cei care au votat pentru validarea hoției intelectuale îl regăsim și pe senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară, inconștientul care s-a urcat beat mort la volan producând un accident acum 2 ani. Nu ne miră. Ne miră cum de își permit cei de la PNL Cluj să ni-l propună pe acesta pe primul loc la lista pentru Senat la alegerile din acest an.

Senatul este camera decizională, prin urmare legea va ajunge din nou la președintele Iohannis, care va fi obligat să o promulge, dacă nu găsește motive să sesizeze Curtea Constituțională.

Acest vot dat de Marius Nicoară în favoarea hoției, este un motiv în plus pentru a fi retras de pe lista PNL Cluj pentru Senat. Cu atât mai mult cât azi, Alina Gorghiu a declarat că listele nu sunt definitivate:

„Nu am sa vorbesc de nume listele nu sunt finalizate. Am avut nu doar o propunere, chiar si o intalnire cu un om fata de care mi-am afirmat public aprecierea. Nu vad de ce noi oamenii politici nu ar trebui sa avem apreciere publica fata de jurnalisti care de multe ori nu ne-au fost chair favorabili. Am deschis partidul facand varii oferte, nu doar jurnalistilor. De la oameni de faceri, de cultura, sunt foarte multi care vor raspunde pozitiv acestei propuneri. Eu cred ca semnalul pe care trebuie sa il dam este acela ca se improspateaza listele PNL. E irelevant, in opinia mea, ca multi sunt mai putin apreciati pentru o pozitie punctuala. Importanta este ideaa de deschidere a partidului, si, chiar daca vor fi oameni nemultumiti, in interiorul PNL, pentru ca nu se vor regasi pe liste, voi face tot posibilul ca toti sa ramana in aceasta echipa si sa inteleaga ca un parlamentar nu poate fi pe viata parlamentar”, a spus Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *