In vizor

Pivariu reface studiile pentru strada Eroilor: strada va avea trei benzi de circulație și piste de biciclete

După ce a reziliat contractul cu firma Napoca pentru lucrările de modernizare a străzii Eroilor, Pivariu a anunțat că se reface studiul de fezabilitate pentru a adăuga o bandă de circulație în plus.  

„Avem un acord de principiu de la București. Avem o expertiză tehnică prin care s-au auditat toate lucrările care s-au făcut acolo, tocmai pentru a ști ce sumă de bani mai este necesară pentru a se finaliza lucrările. Strada eroilor va fi suplimentată cu cel puțin o bandă de circulație, cu pistă de biciclete, trotuar și o zonă verde. Se va scoate din nou la licitație, pentru că nu există contract de execuție în momentul de față”, a declarat Bogdan Pivariu.

Contractul pentru refacerea studiului de fezabilitate a fost deja acordat prin încredințare directă firmei SC DRUMCONSULT SRL. Valoarea contractului este de 115.000,00  RON (23.392,53  EUR).

Putem doar să sperăm că Pivariu nu îl va copia și de această dată pe Boc și nu se va transforma într-un expert în studii care nu se mai transformă niciodată în proiecte concrete. 

Contractul presupune studiul documentațiilor realizate până acum referitor la obiectiv:

Se vor proiecta lucrări de acoperire a Văii pe distanță de 300m.

Se vor proiecta un carosabil cu 3 benzi de circulație cu lățimea de 3.0 – 3.5 m , trotuare, piste pentru biciclete, arbori, arbuști, zone verzi și mobilier urban. Se vor amenaja intersecțiile cu drumurile laterale si accesele existente.

Se va proiecta rețeaua de canalizare pluvială.

Se va studia racordul la capetele tronsonului cu căile de acces existente.

Se vor proiecta lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Vor fi făcute propuneri pentru etapa PT, în care sa se precizeze modul de amenajare a intersecțiilor și soluția finală de amenajare a străzii din punct de vedere al circulației ( semnalizării rutiere).

SC DRUMCONSULT SRL este deținută de Hoda Gavril. În 2020 aceasta a avut o cifră de afaceri de 49.454 euro și profit de 14.045 de euro. Hoda Gavril este conferențiar în cadrul Universității Tehnice și directorul departamentului Căi ferate, drumuri și poduri a Facultății de Construcții. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *