In vizor

Pivariu reface studiile pentru strada Eroilor: strada va avea trei benzi de circulație și piste de biciclete

Scris de 1,297

După ce a reziliat contractul cu firma Napoca pentru lucrările de modernizare a străzii Eroilor, Pivariu a anunțat că se reface studiul de fezabilitate pentru a adăuga o bandă de circulație în plus.  

„Avem un acord de principiu de la București. Avem o expertiză tehnică prin care s-au auditat toate lucrările care s-au făcut acolo, tocmai pentru a ști ce sumă de bani mai este necesară pentru a se finaliza lucrările. Strada eroilor va fi suplimentată cu cel puțin o bandă de circulație, cu pistă de biciclete, trotuar și o zonă verde. Se va scoate din nou la licitație, pentru că nu există contract de execuție în momentul de față”, a declarat Bogdan Pivariu.

Contractul pentru refacerea studiului de fezabilitate a fost deja acordat prin încredințare directă firmei SC DRUMCONSULT SRL. Valoarea contractului este de 115.000,00  RON (23.392,53  EUR).

Putem doar să sperăm că Pivariu nu îl va copia și de această dată pe Boc și nu se va transforma într-un expert în studii care nu se mai transformă niciodată în proiecte concrete. 

Contractul presupune studiul documentațiilor realizate până acum referitor la obiectiv:

Se vor proiecta lucrări de acoperire a Văii pe distanță de 300m.

Se vor proiecta un carosabil cu 3 benzi de circulație cu lățimea de 3.0 – 3.5 m , trotuare, piste pentru biciclete, arbori, arbuști, zone verzi și mobilier urban. Se vor amenaja intersecțiile cu drumurile laterale si accesele existente.

Se va proiecta rețeaua de canalizare pluvială.

Se va studia racordul la capetele tronsonului cu căile de acces existente.

Se vor proiecta lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Vor fi făcute propuneri pentru etapa PT, în care sa se precizeze modul de amenajare a intersecțiilor și soluția finală de amenajare a străzii din punct de vedere al circulației ( semnalizării rutiere).

SC DRUMCONSULT SRL este deținută de Hoda Gavril. În 2020 aceasta a avut o cifră de afaceri de 49.454 euro și profit de 14.045 de euro. Hoda Gavril este conferențiar în cadrul Universității Tehnice și directorul departamentului Căi ferate, drumuri și poduri a Facultății de Construcții. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE