In vizor

Pistele de biciclete se traseaza doar pentru banii europeni si numai in bataie de joc

Scris de 1,091

Pistele de biciclete avizate in luna martie si trasate in ultimele zile in mai multe zone din oras sunt realizate parca doar pentru a bifa niste statistici, cerinte din proiectul european. Trasate fara noima, discontinue, o data pe stanga, apoi pe dreapta, incep si se termina nicaieri.

In zona Clujana, pistele de biciclete ar fi de-a dreptul hilare, daca nu ar fi de tot plansul. Unele incep in mijloc de strada si se termina cativa metri mai incolo, altele sunt finalizate brusc, langa vreo masina parcata pe margineadrumului, iar altele isi pierd urma in intersectii.

Situatia nu e, insa, singulara. In urma cu o luna, in zona Bucium, pista a fost trasata pe marginea soselei in zona Cora, cu doua sensuri. Apoi, inainte de podul peste Somes, sensurile se desparteu si, dupa ce ajungeau in zona Profi, pista se evapora.

Este un adevarat pericol public in multe puncte”, a subliniat Radu Mititean, presedintele Clubului de Cicloturism Napoca.

“Noi vom incerca sa convingem Politia Rutiera sa-si retraga avizele, sau sa ii oblige daca au incalcat avizul sa modifice, sa le lateasca, sa faca delimitari. Unele sunt mult prea inguste, pur si simplu asa nu pot ramane pentru ca e mai rau decat fara ele. Mai ales ca vor sa le faca cu caracter obligatoriu, sa forteze biciclistii sa mearga pe chestiile alea, iar astfel creste riscul de accidente. Pe ei ii intereseaza numai statisticile, au facut in zonele de periferie, pe Muresului, pe Oltului, piste care nu duc nicaieri si au si recunoscut deschis: a fost oportunitate, le-am facut, am mai imbunatatit statistica”, a mai declarat Mititean pentru Ziar de Cluj.

In sedinta din 9 martie planurile de marcaj pentru realizarea a 9,3 kilometri de piste dedicate pentru biciclete, din care 8,3 km pe carosabil.
Trasarea acestor piste face parte din proiectul european „Retea de self service de inchiriere de biciclete”.

Proiectul european de bike-sharing a fost aprobat in 2011 si are o valoare totala de 17,6 milioane de lei, din care 13,4 suma nerambursabila. El prevede instalarea a 50 de statii self-service de biciclete, dintre care 44 in Cluj-Napoca si sase in Apahida si Floresti, si achizitionarea a 540 de biciclete.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 8 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate
 • Acum 9 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 9 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 9 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 12 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 13 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 13 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE