In vizor

Pista de atletism de pe Cluj Arena, distrusă după UNTOLD, este reparată cu 1,5 milioane lei, bani publici, deși în septembrie, organizatorii festivalului spuneau că vor face ei reparațiile dacă li se va cere

Scris de 435

Consiliul Judeţean Cluj a lansat, în urmă cu câteva zile, o licitație pentru lucrări de retopping la pista de atletism a Cluj Arena și omologare IAAF. Valoarea lucrărilor este estimată la 1,5 milioane lei, bani publici. Faptul că autoritățile repară pe banii județului pista este cu atât mai interesant cu cât în septembrie, organizatorii UNTOLD spuneau că vor face, pe banii lor, toate stricăciunile apărute la stadion, după festival, dacă acest lucru li se va cere. Se pare că Consiliul Județean a solicitat doar înlocuirea gazonului.

Potrivit documentației atașată licitației, pista de atletism s-a deteriorat din cauza numărului mare de sportivi care o utilizează zilnic și a competițiilor sportive, organizate în ultimii 11 ani. Este curios faptul că abia acum după UNTOLD a fost necesară repararea pistei.

„Lucrările ce urmează a se executa sunt necesare datorită degradării în timp a pistei de atletism, datorită numărului mare de sportive care o utilizează zilnic și a competițiilor de atletism care au fost organizate pe stadionul Cluj Arena începând cu anul 2011. La certificarea IAAF a obiectivului trebuie verificate mai întâi ca toate standardele cerute să fie îndeplinite”, scrie în caietul de sarcini.

La sfârșitul lunii septembrie, Edy Chereji, directorul de comunicare al Festivalului UNTOLD a afirmat că vor repara pista de atletism dacă li se va solicita acest lucru.

„Legat de pista de atletism, la fel ca și în cazul gazonului și a celorlalte reparații, în momentul în care vom primi devizul de la proprietarul stadionului îl vom achita. Noi avem un contract cu proprietarul stadionul, iar proprietarul stadionului are alte contracte cu firmele care asigură mentenanța.

Administratorii stadionului se ocupă cu atribuirea contractelor, cu ceea ce trebuie făcut. Noi închiriem stadionul, punem la dispoziție garanții tocmai ca să acopere aceste cheltuieli, dar devizul vine de la proprietarul spațiului. Dacă ei consideră că trebuie reparată pista, noi o vom face pentru că ne-am asumat.

Pista va fi refăcută, reparată, dar nu noi facem constatările acestea, ci Consiliul Județean prin firmele care asigură mentenanța, se fac evaluări și ne va transmite ce și cât trebuie făcut”, a explicat Edy Chereji pentru Transilvania Reporter.

Fostul deputat independent, Adrian Dohotaru a sesizat și el situația bizară referitoare la repararea pistei care se face pe bani publici.

„Ce e revoltător pt mine e că banii sunt publici, nu vin de la UNTOLD, așa cum s-ar cuveni. Autoritățile mai și acoperă UNTOLD spunând că sportivii ar fi stricat pista, când e evident că utilajele au făcut-o, lucru pe care l-am semnalat când am intrat pe stadion și vedeam cum mașinile distrug pista de alergare. Untold e exemplu de tun girat de autoritățile clujene, un festival pornit cu bani publici. În continuare, modelul e următorul: privatizăm profitul, socializăm pierderile”, a scris Dohotaru, pe Facebook.

Înlocuirea gazonului costă 180 mii euro, costuri suportate de organizatorii UNTOLD. Lucrările sunt executate de Eco Garden Construct.ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 6 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 8 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
 • Acum 9 hours Sanatate
  Corina Creţu, despre spitalele regionale: “Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile”. Şi tot ea îşi dă răspunsul: Interesul pentru spitalele regionale a dispărut din momentul în care s-a opus parteneriatelor public-privat pe aceste investiţii. Privatizarea Sănătăţii îi roade pe politicienii români
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE