Rautacisme

Piscicultura nu ține loc de cultură

Scris de 627

Cultura piscicolă nu poate fi confundată cu nici una dintre formele culturii, nici cu arta, nici cu literatura și nici cu spiritualitatea, chiar dacă reprezentanții Păstrăvăriei Bolloga – da, celebra păstrăvărie din Cluj cu o „eco”- cultură extrem de îndoielnică, după cum dezvăluia în exclusivitate Strictsecret.ro – încearcă să o „ardă” cool, amestecând piscicultura bazată pe speculă cu cultura. 

Mai nou, Ziua Culturii Naționale a devenit motiv de promovare a zacuștei de pește…

Mesaj „de mare. anvergură”, sponsorizat de Bolloga…

„Ziua Culturii Naționale e în fiecare zi în care ne apreciem, vorbim despre un cântec, de-un vers, o imagine, o formă, o replică celebră, o secvență ce reflectă spațiul romanesc sau e creată de un român.

A fost aleasă pentru celebrare în ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, simbol al culturii române, de mare. anvergură. 

Viața noastră e profund culturală și fără acest șir de manifestări ale spiritului creator am fi niște biete ființe ce merg spre abator.

De la poezia copilului la cântecul de îngropare, de la mari actori, sculptori, scriitori, compozitori, până la ultimul lăutar, cu toții modelează partea frumoasă a poporului nostru”, se arată într-un mesaj dedicat culturii naționale și sponsorizat de Păstrăvăria Bolloga. 

O simplă înșiruire de date nu are de-a face nici cu „spiritul creator” al unui popor, chiar și atunci când este vorba de o enumerare „de mare. anvergură”. 

După cum expunerea blazată a unui traseu cultural nu poate fi rezumată la o cale a bietelor ființe spre abator

Desigur, după cum zacusca de pește poate avea prea puțin pește sau un conținut de o calitate îndoielnică, și cultura piscicolă are, de fapt, prea puțin de-a face cu cultura. 
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE