Editorial

Ping-pong cu oameni mari

Scris de 75

Agenda politică din ultimul an arată ca un meci de ping-pong între președintele Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, liderul PSD. Pare un meci prost, de prost gust, pentru noi, dar o simplă joacă pentru ei și înțeleasă doar de ei.

Într-o zi unul dintre ei servește, a doua zi celălalt întoarce bila sau o lasă să cadă și servește cu alta.

Să ne uităm doar la ce s-a întâmplat săptămâna asta. Luni seară iese Marcel Ciolacu și lansează bomba demisiei din Parlament. Că lui nu îi trebuie pensie specială.

”Eu nu am pensie specială și niciun membru al familiei mele nu are pensie specială. Acum, în 2006, mi-am dat demisia în ultima zi, ca să nu beneficiez de pensie specială. Același lucru l-am anunțat că îl fac și acum și am să-l fac”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sar și cei de la USR că nu vor nici ei. Un mare fâs, o fumigenă lipsită de acoperire legală. Dar o servă bună, prin care protagoniștii speră să atragă aplauzele spectatorilor cu drept de vot.

Marți, PeeSeeDintele Klaus Iohannis are o ieșire virulentă la adresa social democraților:

”Să nu uităm niciun moment că la 3 decenii de la Revoluția de la 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru. (…) Nicio reformă care s-a dorit reală, nu a scăpat nesabotată de PSD (…) Este de neconceput un scenariu în care în toată această perioadă să fi fost la putere PSD (…) PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe (…) PSD nu a înțeles nimic (…) Pesediștii tot încearcă să treacă scutiri de taxe (…) Îndepărtarea PSD de la butoanele puterii (…) Obstacol permanent în calea dezvoltării care este PSD (…) PSD a plasat numeroși incompetenți.”

Crede că întoarce bila în mod spectaculos și câștigă punctul, dar o cam dă în fileu. Marcel Ciolacu profită de ocazie și mai servește o dată. Una tăiată, cu reverul. Îi face plangere la Consiliul Național al Audiovizualului.

„Când ești POLITRUC și nu președinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL. Mesajele președintelui nu prezintă activități ale instituției prezidențiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț! E timpul să mai și plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Klaus Iohannis însă se scuză: „Președintele României nu poate fi cenzurat politic și indiferent că le place pesediștilor sau nu, și cred că nu, voi face în continuare evaluări și referiri care au o relevanță pentru români”, a spus președintele.

Marcel Ciolacu nu se lasă și, la o emisiune televizată discută despre o posibilă suspendare a președintelui, idee lansată de fostul premier Adrian Năstase, despre care spune însă că nu o ia în calcul.

„Este un demers legitim și normal, ținând cont de încălcarea Constituției, dar și domnul Adrian Năstase, fost președinte al partidului și, din punctul meu de vedere, un prim ministru de excepție, știe la fel de bine ca și mine că ar fi o măsură sau o propunere politică greșită”, a declarat Ciolacu.

Care ar putea fi miza acestei presupuse farse, acestei presupuse parodii? Ar putea fi o înțelegere între cei doi? Unii analiști cred că da. Alții că nu.

Klaus Iohannis își dorește un singur lucru. Ca după alegerile din 6 decembrie să coabiteze în pace cu guvernul lui, cu un guvern liberal. PNL este în cădere liberă în sondaje din cauza măsurilor luate pentru încetinirea pandemiei și are nevoie de ajutor. Altfel riscă, nu să piardă alegerile, ci să fie chiar pe locul 3, după PSD și USR.

Ciolacu și PSD au intrat în acest joc cu Iohannis pentru că și ei urmăresc, oarecum, același lucru. Să nu fie pe locul 3 la alegeri. Încearcă să se ridice de acolo de unde i-a dus fosta guvernare PSD. Dar nu vor să câștige. Vor să stea patru ani în ceafa unui guvern liberal, căruia să îi smulgă părul, fir cu fir. Pentru ca în anul 2024 să se instaleze liniștiți la Palatul Victoria, să îi ia jilțul lui Iohannis de la Palatul Cotroceni și să fie stăpânii Palatului Parlamentului.

Liberalii și Iohannis știu asta și o acceptă. De aceea nici PNL și nici PSD nu au făcut alianțe cu alții. Adică cu USR, partidul care le amenință statutele de partide mari. Așa că, până după alegeri, nu își bat capul cu USR-iștii și își văd mai departe de meci și de spectacol.ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 20 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 24 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE