Din oras

Ping pong cu extinderea străzilor Borhanci și Brâncuși. Promisiuni vechi și acte refăcute

Extinderea străzilor Constantin Brâncuși și Borhanci se află la mâna Guvernului în acest moment, la fel cum s-a întâmplat în cazul străzii Bună Ziua. După ani de povești și promisiuni, Primăria a trecut în sfârșit la treabă, dar cum în România plimbatul actelor de la o instituție la alta este ceva foarte normal, actele înaintate către Guvern nu au fost corecte așa că a fost nevoie de refacerea lor.

Pentru extinderea celor două străzi și realizarea unui sens giratoriu Primăria trebuie să preia de la Guvern câteva terenuri. În decembrie a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru preluarea a două terenuri adiacente străzilor Constantin Brâncuși și Borhanci: un teren în suprafață de 40 mp și un imobil-teren în suprafață de 7540 mp. Amândouă se află în proprietatea statului român și în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, pentru Stațiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca. Documentația trimisă către Guvern a necesitat unele reformulări așa că proiectul de hotărâre a ajuns din nou pe masa consilierilor locali în ședința de Consiliu Local de ieri. 

„Avem acest proiect în urma discuțiilor cu USAMV și a regândirii lui în urma reformulărilor de la Guvern. Pentru a fi completat, noi am făcut un proiect de hotărâre pe care l-am înaintat și au fost solicitate unele modificări pentru a fi clarificată situația juridică exactă din Cartea Funciară așa cum există ea la Guvern. Acest nou proiect vine și îl completează pe cel pe care noi l-am adoptat în luna decembrie”, a declarat Boc ieri. 

Încă din 2015 clujenii au cerut conducerii Primăriei realizarea unui sens giratoriu în zonă, dar răspunsul de atunci al primarului a fost simplu: nu avem teren. Ulterior însă au început demersurile pentru un sens giratoriu și pentru extinderea străzilor. 

Recent, Boc a declarat că până la încheierea extinderii celor două străzi, se va limita emiterea de autorizații de construcție în zonă. 

“Suntem cu butonul pe masă să apăsăm declanşarea construcţiei cartierului de locuinţe din Borhanci. Dar la fel ca şi cei care mai au proiecte de investiţii în Borhanci, aşteptăm lărgirea străzii pentru că pe studiul de trafic fără acest lucru nu se poate aproba proiectul. Adică, am făcut solicitare la Guvern de a prelua o suprafaţă de teren care să ne permită lărgirea la patru benzi a străzii Borhanci. Fără această lărgire, practic, nu putem crea un cartier nou şi nu putem avea o dezvoltare imobiliară pe măsură în această zonă. După cum vom avea şi o deblocare a cartierului Bună Ziua”, spunea Boc la începutul anului. 

Dacă ritmul de obținere a terenurilor de la Guvern va fi la fel ca în cazul străzii Bună Ziua, este foarte posibil ca proiectul de extindere a străzilor Brâncuși și Borhanci să fie gata peste 4-5 ani sau chiar mai mult. 

sursa foto: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *