Justitie

Petru Şuşcă sesizează CCR în cazul incompatibilităţii sesizate de ANI

Fostul director al Spitalului de Urgenţă Cluj vrea să-şi rezolve problema incompatibilităţii între funcţia de manager al instituţiei sanitare şi cea de preşedinte al unei asociaţii, stabilită de Agenţia Naţională de Integritate. Cererea formulată la Curtea de Apel a fost aprobată, scrie Gazeta de Cluj.

„Curtea de Apel Cluj a decis să sesizeze Curtea Constituțională în dosarul lui Petru Șușca, fostul șef al Spitalului de Urgență Cluj.

”Admite cererea formulată de reclamantul Şusca Petru de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor articolului 178 al. 1 lit. a din Legea nr. 95/2006. … Suspendă judecarea cauzei în temeiul art. 413 al. 1 CPC. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

În cadrul procesului, Șușca a contestat raportul ANI în baza căruia a fost emis avizul de incompatibilitate.

Potrivit raportului, fostul director al spitalului „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 noiembrie 2018 – 28 iunie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și funcția de președinte al unei asociații, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”, arată ANI.