In vizor

Petru Susca, managerul Spitalului Judetean: “Mihaiela Cordos nu va mai face parte din comisiile de concurs pana instantele nu dau un verdict”

Managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, unde Mihaiela Cordos, retinuta aseara de procurorii DNA pentru trafic de influenta, este angajata la serviciul Resurse Umane, spune ca nu stia de activitatea de care este acuzata sotia senatorului Cordos.

Nu stiam de asemenea acuzatii, daca stiam luam masuri. Ca sa nu planeze nicio suspiciune asupra concursurilor, de anul trecut am inceput sa schimb comisiile. Seful de resurse umane la fiecare comisie, prin rotatie schimba secretarul de comisie. Sunt doua comisii de concurs pentru asistente medicale, presedintele uneia este doamna director de ingrijiri si o comisie in care presedinte este doamna director medical. Mai mult decat atat, in ultimul timp comisiile le anuntam cu doua zile inainte pentru a nu exista nicio presiune asupra membrilor comisiei. Deja se stia ca degeaba vin ca nu au sorti de izbanda la mine. Si daca veneau, eu intotdeauna am transmis sa se intre in competitie ca garantez concursuri corecte. Asta am transmis tuturor”, a declarat pentru Ziar de Cluj Petru Susca, managerul spitalului.

Mai mult, acesta spune ca saptamana trecuta unitatea pe care o conduce a achizitionat reportofoane pentru a inregistra si interviurile din concurs.

Saptamana trecuta am cumparat reportofoane, inainte sa se intample toata aceasta ancheta, ca sa inregistram si interviurile, sa ramana ca proba si sa arhivam pe un server toate interviurile pentru a nu exista discutii, dar asta era o decizie luata inainte de cercetarile acestea”, a spus Susca.

Intrebat ce masuri va lua in cazul Mihaielei Cordos, managerul spitalului a spus ca aceasta nu va mai putea face parte din comisii de concurs.

Nu va mai face parte din nicio comisie de concurs pana la momentul in care instantele de judecata dau un verdict. Sa nu uitam ca toti in aceasta tara beneficiem de prezumtia de nevinovatie. Nu putem sa judecam noi pe nimeni. Din comisiile de concurs cu siguranta nu va face parte”, a aratat acesta.

Procurorii DNA au retinut-o aseara pentru 24 de ore pentru trafic de influenta in forma continuata. Sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, si fiica lor, Andreea sunt, si ei, urmariti penal in aceeasi cauza pentru complicitate.

Procurorii anticoruptie au aratat ca “in intervalul noiembrie 2014 – prezent, suspecta Cordos Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Cordos Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult etc. suspecta Cordos Mihaiela Lucia a fost sprijinita si de fiica-sa Cordos Andreea Alexandra, care cunostea faptul ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordos Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de munca al unei persoane si i-a remis acesteia subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj.
In alte doua randuri, suspecta Cordos Andreea Alexandra a inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj”.

Dupa mai multe ore de audieri, senatorul Cordos si fiica sa au parasit aseara sediul DNA Cluj, iar Mihaiela Cordos a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentata astazi Inaltei Curti de Casatie și Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Foto: gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *