In vizor

Peste 600 de locuri de muncă, disponibile în județul Cluj. Care sunt cele mai căutate meserii?

Persoanele interesate de un loc de muncă în municipiul Cluj-Napoca sau în județ, nu se pot plânge. Oferta e foarte bogată și variată în această perioadă a anului. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj pune la bătaie 656 locuri de muncă calificate și necalificate. Cum arată topul celor mai căutate meserii?

În Cluj, agenții economici caută în permanență meseriași. Dovadă stau sutele de anunțuri de angajare de pe site-ul AJOFM Cluj. Sunt la mare căutare persoanele care au cursuri de calificare în industria textilă sau în cea alimentară, dar și muncitorii necalificați au de unde alege.

Majoritatea angajatorilor caută oameni dispuși să învețe o meserie la locul de muncă. Peste jumătate din posturile oferite sunt pentru clujenii care vor să învețe cu ce se mănâncă vânzările.

La polul opus, cele mai puține locuri de muncă pe siteul AJOFM sunt pentru directorii economici. Mai puțin de 10. 

Topul locurilor de muncă disponibile în oraș și în județ arată în felul următor: Pe locul 1 se află industria confecțiilor, cu peste 120 de locuri vacante, pe locul 2 e industria vânzărilor cu aproape 100 de posturi libere. Pe locul 3 în top se află posturile pentru lăcătuși mecanici. Locul patru îl ocupă posturile pentru muncitorii la bandă, la asamblarea și montarea pieselor. Pe locul 5 sunt ofertele pentru agenții de securitate sau paznicii.

Piața din Cluj-Napoca este într-o continuă mișcare și tranziție, investitorii nu doar creează locuri de muncă, ci oferă și cursuri de calificare, fiind disperați să angajeze mână de lucru. Aceste cursuri se pot face atât la privat, cât și la stat. AJOFM Cluj organizează frecvent cursuri gratuite pentru șomeri prin intermediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Cluj.

“Cursurile sunt gratuite fiindcă este furnizorul predilect de formare profesională al agențiilor pentru ocuparea posturilor de muncă. Pe ceea ce facem noi, rata de angajare este foarte mare. Ei organizează cursuri în funcție de nevoile forței de muncă, după un plan național de formare profesională, pe care îl fundamentăm împreună. Anul trecut am avut o rată de ocupare de peste 80%, fiindcă organizăm doar ceea ce se cere pe piața muncii”, a declarat Anamaria Chiciudean, director adjunct al AJOFM Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *