De cartier

Peste 1,5 milioane de euro pentru noul corp al școlii „Iuliu Hațieganu”. Lucrările de extindere, promise de Primărie de câțiva ani

De câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur merg la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ este mult prea mic în comparație cu numărul de elevi. Este vorba de peste 1.000 de copii, care învață îngrămădiți în 24 de săli de clasă. După mai bine de doi ani de promisiuni deșarte, Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație publică pentru lucrările de extindere a unității de învățământ preuniversitar din Mănăștur, contra unei sume considerabile: peste 1,5 milioane de euro. 

CITEȘTE ȘIElevii de la Școala Iuliu Hațieganu rămân fără sediu nou și anul acesta. Peste 1.000 de copii învață pe schimburi, îngrămădiți în săli mult prea mici

Pe lângă cele 7,2 milioane de lei alocați, la această sumă se adaugă un cost pentru lucrări neprevăzute, de peste 1 milion de lei: 

„Valoarea cheltuielilor „diverse si neprevazute” nu au fost incluse in valoarea estimata, iar aceste valori sunt 1.238.474,54 lei fara TVA”, se arată în anunțul licitației lansate recent de administrația locală. 

Conform caietului de sarcini, Primăria are în vedere extinderea imobilului cu un corp nou prin alipirea de cel existent. Extinderea va cuprinde spații de învățământ, spații administrative, spații sociale, spații multifuncționale. 

Investiții în infrastructura școlilor, pe vreme de pandemie

Primaria Cluj-Napoca a demarat o licitație publică pentru extinderea corpului școlii Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur în condiții de pandemie. 

Astfel, deși situația elevilor înghesuiți în sălile de clase durează de mai bine de 2 ani de zile, abia acum administrația locală a găsit cu cale să investească în infrastructura educațională. În pre campanie electorală.

CITEȘTE ȘIPermutări și comasări în școlile din Cluj-Napoca din cauza aglomerației. Toată lumea e bulversată

Astfel, lucrările de modernizare a spațiului școlii gimnaziale Iuliu Hațieganu vor cuprinde termoizolarea și remodelarea plasticii fațadelor, finisaje in corp nou, pardoseli de parchet in sali, gresie grupuri sanitare, instalații sanitare. 

În același timp, urmează să fie demarcate lucrări în privința relocării funcțiunii clădirii existente, reconfigurarea zonei, refacerea trotuarului perimetral. 

Conform soluției tehnice propuse, noul corp de clădire va cuprinde: 

15 Sali de clasă cu un maxim de 448 de elevi
10 Sali a cate 30 de elevi
2 Sali a cate 32 de elevi
3 Sali a cate 28 de elevi.

Cel mai probabil că în condițiile specifice pandemiei, aceste date ar trebui reevaluate de specialiștii din cadrul Primăriei, pentru oferirea de condiții optime de învățământ elevilor prin asigurarea unui cadru se siguranță prin limitarea numărului de elevi într-o sală de curs.

De asemenea, mai sunt propuse spații de birouri pentru profesori, un depozit, dar și o biblioteca cu sală de lectură. 

Termenii și condițiile contractului prevăd și o garanție de 60 de luni, începând cu recepția după terminarea lucrărilor. 

Durata contractului pentru execuția lucrărilor este de 18 luni, conform anunțului publicat de Primăria Cluj-Napoca.

Lucrările vor fi sponsorizate din fonduri bugetare. 

Valoarea contractului este de 7228980.06 de lei, plus alți 1.238.474,54 lei fara TVA de lei prentru cheltuieli „diverse și neprevăzute”. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *