Din oras

Peste 1,5 milioane de euro pentru decolmatarea cursurilor de apă și curățarea rigolelor de la nivelul municipiului Cluj-Napoca

Autoritățile licitează un contract de aproape 8 milioane de lei pentru curățarea rigolelor pluviale, precum și pentru decolmatarea cursurilor de apă din Cluj-Napoca. Durata acordului este una de 4 ani de zile. 

Licitație deschisă pentru Servicii de curatare, intretinere si decolmatare a rigolelor de colectare a apelor pluviale si a cursurilor de apa aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca

Obiectivul achiziției vizează serviciile de evacuare a apelor reziduale, de eliminare a deșeurilor, de igienizare și servicii privind mediul.

Acordul-cadru de prestare a acestui tip de servicii are o valabilitate de 48 de luni/ 4 ani.

Valoarea estimativă a achizitiei: – 7.767.120 lei, fără TVA. 

Tip finanțare: Fonduri bugetare.

Serviciile de curățare/întreținere și igienizare vizează o serie de pâraie, precum Calvaria, Țiganilor, Popilor, Becaș, Murători, Zăpodie, Valea Chintăului, Nadăș, Valea Seacă și Lomb, precum și a Canalului Morii.

Recent, în urma ridicării barajelor provizorii de la Podul Garibaldi, soldate cu scăderea nivelului apei în amonte, a fost dezvăluită imaginea grotescă a albiei mizerabile a Someșului, până în dreptul Parcului Babeș, adică exact în zona de promenadă a râului.

CITEȘTE ȘI: Ridicarea barajelor provizorii de la Podul Garibaldi a dezvăluit albia Someșului în toată splendoarea și putoarea sa

Autoritățile au început în această toamnă un amplu proiect de amenajare a malurilor Someșului, pe șapte tronsoane. 

Din păcate, modernizarea se oprește în cartierul industrial, care cuprinde unele străzi precum Fabricii de Zahăr, Beiușului, Timișului, Blajului.

În această zonă, Someșul este plin de gunoaie, de la PET-uri și ambalaje până la deșeuri de dimensiuni mari. Igienizarea făcută din când în când de autorități sau de ONG-uri nu a vizat și acest segment al râului. Vegetația a împânzit malurile peste tot. Arborii au crescut în voie și au năpădit întreaga zonă.

CITEȘTE ȘI: Malurile Someșului din zona industrială arată ca după război. Modernizarea nu cuprinde și acel tronson – FOTO

În plus, după fiecare ploaie traficul din municipiul Cluj-Napoca este paralizat din cauza problemelor legate de sistemul de canalizare și preluare a apelor pluviale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *