Din oras

Peste 1,5 milioane de euro pentru decolmatarea cursurilor de apă și curățarea rigolelor de la nivelul municipiului Cluj-Napoca

Scris de 293

Autoritățile licitează un contract de aproape 8 milioane de lei pentru curățarea rigolelor pluviale, precum și pentru decolmatarea cursurilor de apă din Cluj-Napoca. Durata acordului este una de 4 ani de zile. 

Licitație deschisă pentru Servicii de curatare, intretinere si decolmatare a rigolelor de colectare a apelor pluviale si a cursurilor de apa aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca

Obiectivul achiziției vizează serviciile de evacuare a apelor reziduale, de eliminare a deșeurilor, de igienizare și servicii privind mediul.

Acordul-cadru de prestare a acestui tip de servicii are o valabilitate de 48 de luni/ 4 ani.

Valoarea estimativă a achizitiei: – 7.767.120 lei, fără TVA. 

Tip finanțare: Fonduri bugetare.

Serviciile de curățare/întreținere și igienizare vizează o serie de pâraie, precum Calvaria, Țiganilor, Popilor, Becaș, Murători, Zăpodie, Valea Chintăului, Nadăș, Valea Seacă și Lomb, precum și a Canalului Morii.

Recent, în urma ridicării barajelor provizorii de la Podul Garibaldi, soldate cu scăderea nivelului apei în amonte, a fost dezvăluită imaginea grotescă a albiei mizerabile a Someșului, până în dreptul Parcului Babeș, adică exact în zona de promenadă a râului.

CITEȘTE ȘI: Ridicarea barajelor provizorii de la Podul Garibaldi a dezvăluit albia Someșului în toată splendoarea și putoarea sa

Autoritățile au început în această toamnă un amplu proiect de amenajare a malurilor Someșului, pe șapte tronsoane. 

Din păcate, modernizarea se oprește în cartierul industrial, care cuprinde unele străzi precum Fabricii de Zahăr, Beiușului, Timișului, Blajului.

În această zonă, Someșul este plin de gunoaie, de la PET-uri și ambalaje până la deșeuri de dimensiuni mari. Igienizarea făcută din când în când de autorități sau de ONG-uri nu a vizat și acest segment al râului. Vegetația a împânzit malurile peste tot. Arborii au crescut în voie și au năpădit întreaga zonă.

CITEȘTE ȘI: Malurile Someșului din zona industrială arată ca după război. Modernizarea nu cuprinde și acel tronson – FOTO

În plus, după fiecare ploaie traficul din municipiul Cluj-Napoca este paralizat din cauza problemelor legate de sistemul de canalizare și preluare a apelor pluviale.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 2 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 16 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 23 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 2 days In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 2 days Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 2 days In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 3 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 3 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 3 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE