In vizor

Peste 110 milioane de lei pentru Regia Autonomă a Domeniului Public

Proiectul de buget pentru anul 2020 al Regiei Autonome a Domeniului Public, din subordinea Primăriei, urmează să fie aprobat în cadrul ședinței de Consiliu local și depășește 110 milioane lei. 

Potrivit proiectului, 99% din veniturile obținute de RADP vor fi realizate din activitățile de bază executate de regie, precum întreținere și reparații străzi, ridicări auto, întreținerea semafoarelor, indicatoarelor și a marcajelor rutiere, întreținerea spațiilor verzi și activități de pompe funebre. 

RADP estimează că va obține 19.000.000 de lei din contractul încheiat cu Consiliul Județean pentru Centrul de Management Integral al Deșeurilor. 

Din prestări de servicii precum activități de pază și protecție a cimitirelor, activitățile de la Bazinul Olimpic Grigorescu, afișajul stradal, administrarea pieței de vechituri, RADP estimează un venit de 10,7 milioane, iar de la platforma de stocare „temporară” a deșeurilor – cca 6,8 milioane.

Principalele cheltuieli prevăzute în buget sunt cele de exploatare, 109 milioane, care includ și cheltuielile de personal:

Cheltuieli cu personalul – 55.450 mii lei respectiv 51%

Cheltuieli cu bunuri și servicii  –  47.531 mii lei adică 44%

Alte cheltuieli – 6.106 mii lei respectiv 5%

Regia are un număr de 904 angajați.

În privința investițiilor prevăzute pentru 2020, 3 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări la piața de vechituri, la centrul de ecarisaj și la sediul regiei. 

Alte 4,7 milioane vor fi folosiți pentru achiziția de utilaje, scule și diverse mijloace fixe.  

În august 2019, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca câștiga un contract gros în valoare de 10 milioane de euro pentru realizarea primei celule de prelucrare a deșeurilor din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. 

Tot RADP administrează una dintre rampele de gunoi de la Pata Rât. Rampa neconformă de deșeuri de la Pata Rât trebuia închisă în septembrie 2019.

În iulie 2019, RADP Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj semnau un contract de 10 milioane de euro, iar anunțul devenea public abia în august 2019, la mai bine de o lună de la semnarea contractului. Etapa licitației prealabile a fost ocultată din cauza lucrărilor urgente ce trebuiau desfășurate la prima celulă a CMID-ului.

RADP Cluj-Napoca este susținută anual din bani publici, din banii clujenilor, alocați cu generozitate de municipalitatea clujeană pentru diverse „proiecte”: 

construcții, ridicări auto, întreținerea, reabilitarea și modernizarea drumurilor publice, activitate de semaforizare și marcaj rutier, lucrări de deszăpezire, administrare wc-uri publice, întreținere cimitire și activități de pompe funebre, ecarisaj etc.

CITEȘTE ȘI: De sărbători, nici morții nu se îngroapă în Cluj-Napoca

Practic, tot ce încape pe domeniul public intră în domeniul de activitate al acestei entități. 

În aceste condiții, veniturile directorilor RADP Cluj sunt pe măsură.

Ion Pantelimon – director general – 

conform declarației de avere de anul trecut, deține un teren intravilan în municipiul Cluj-Napoca, cumpărat în 2014, cu o suprafață de 331 mp.

Un alt teren intravilan este situat în județul Cluj, și a fost cumpărat trei ani mai târziu, adică în 2017, cu o suprafață de 365 mp.

Această din urmă afacere pare să fi fost una extrem de profitabilă pentru directorul dintotdeauna al Regiei Autonome a Domeniului Public întrucât terenul a fost cumpărat contra unei sume modeste de bani, prin licitație. Pe acest teren dobândit în 2017, Ion Pantelimon deține și o casă de vacanță cu o suprafață de 712 mp. Casa de vacanță a fost achiziționată tot în 2017, tot prin licitație, tot în județul Cluj. Doar că suprafața acesteia, conform declarației de avere, este mai mare decât a terenului, care măsoară doar 365 mp.

Pantelimon mai deține și o casă de locuit în municipiul Dej, moștenită în 1990, cu o suprafață de 270 mp. 

În declarația de avere figurează și un autoturism marca Suzuki din anul 2002, dobândit prin cumpărare. 

Venitul salarial anual este unul considerabil – 154.982 lei.

Salariul este dublat de o pensie la fel de consistentă, cu o valoare anuală de  – 44.834 lei.

Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca a fost înființată în anul 1970, sub denumirea de Administrația Parcurilor si Străzilor, ca entitate a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Din 1990, unitatea a devenit autonomă și își desfășoară activitatea în baza Deciziei nr. 510/1990 a Prefecturii Cluj.

Actualul director general al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, Ion Pantelimon, a fost angajat, ani la rând, la regii de stat, unde a ocupat funcții de conducere.

CITEȘTE ȘI: AMANTA SAU PILA? Încredințări directe în valoare de 92.533,74 lei, în doar șase luni, către aceeași firmă. Ce ”floare” are un venit lunar de 3.200 de Euro prin bunăvoința lui Pantelică – RADP?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *