Jos palaria

Persoanele cu handicap locomotor pot să schieze pe pârtia din Feleacu

Asociația Club Sportiv Caiac SMile vine în sprijinul persoanelor cu handicap locomotor și și-a propus să doteze fiecare pârtie din țară cu scaune speciale astfel încât și aceste persoane să poată practica schiul.

Proiectul  „Skiing With Disabilities” a fost lansat anul acesta în luna martie pe pârtia de la Cavnic. Zeci de copii și adulți cu dizabilități din mai multe județe ale țării s-au bucurat de avantajele oferite de acest scaun.

Primul astfel de scaun a fost adus în acest sezon chiar la Pârtia Feleacu, iar cei care administrează pârtia au anunțat că vor oferi cursuri gratuite pentru persoanele cu dizabilități.

”Primul scaun e la Cluj. Partia Teleschi Feleacu și Salvamont-Salvaspeo Cluj ne sunt alături în proiectul Skiing with disabilities. De acum persoanele cu dizabilități din Cluj pot să se bucure de pârtie”, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Caiac SMile.

Primul scaun de acest tip a fost conceput de către inginerul și monitorul de schi, Rudolf Kegyes și a fost realizat sub îndrumarea președintelui Asociației Clubului Sportiv Caiac SMile, Ionuț Stancovici.

”Acest scaun special este pus pe lame de schi, căruia i s-au adus îmbunătățiri pentru o manipulare ușoară și un confort maxim. Curajul și neînfricarea acestor oameni dovedite deja la ieșirile pe apă cu caiacul, au demonstrat că nu există bariere psihologice și sociale pentru integrarea în comunitate, în natură, în sport, pentru oamenii cu nevoi speciale. Ne propunem ca fiecare pârtie de schi din România să dețină un astfel de scaun, astfel, 25 de scaune vor fi oferite domeniilor schiabile din toată țara pentru persoanele cu nevoi speciale, care doresc să practice acest sport. Echipa Caiac SMile va face tot posibilul ca fiecare pârtie de schi din România să dețină acest tip de scaun și dorește să ofere, în acest fel, un exemplu de mobilizare a tuturor resurselor necesare pentru eliminarea piedicilor ce duc la discriminarea sau marginalizarea persoanelor cu nevoi speciale, dorind astfel implementarea ideii de “societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități”, a transmis Ionuț Stancovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *