Diete

Perele, fructele sperantei

Sunt printre primele fructe cultivate pe pamant. Mai intai au crescut spontan la poalele muntilor Himalaya, in urma cu 6.000 de ani. Apoi au fost cultivate si a inceput raspandirea lor graduala in Asia si pe continentul european, avand un loc privilegiat in gradinile regale din intreaga lume. Se spunea despre pere ca aduc in sufletul fiintei umane blandetea si iertarea, fiind recomandata in alimentatia persoanelor cu porniri colerice, care se enerveaza usor. Plinius considera ca perele sunt fructele sperantei, care readuc optimismul si favorizeaza pornirile generoase.

 

Despre valoarea terapeutica a acestor fructe nu s-a stiut multa vreme mai nimic. Studii recente au aratat, insa, ca perele se disting prin cateva calitati vindecatoare, rar intalnite la alte alimente, fiind exceptionale in tratarea afectiunilor renale si urinare, a bolilor cardio-vasculare, precum si in intoxicatii si in bolile care apar pe fondul deficientelor imunitare.

 

Colita de putrefactie este eliminata intr-o saptamana cu urmatorul tratament. Inaintea fiecareia dintre cele trei mese principale se consuma cate o jumatate de kilogram de pere proaspete. Regimul alimentar in aceasta perioada si 2 luni dupa tratament va fi exclusiv lacto-vegetarian, fara nici un fel de carne, fara oua, fara majoritatea lactatelor (se pot consuma doar unt, smantana de fermentatie si iaurt).

 

Anemia. Pentru corectarea ei se consuma zilnic minimum 1 kg de pere, ca atare sau sub forma de nectar. Perele, pe langa faptul ca sunt destul de bogate in fier, stimuleaza hematopoeza, adica procesul de formare a globulelor rosii.

 

Infectii asociate cu febra, deficiente imunitare. Se face o cura de 1-2 saptamani cu nectar de pere, din care se consuma minimum 1 litru pe zi. Aceste fructe favorizeaza productia de celule cu rol imunitar, amelioreaza starile febrile, hranesc organismul cu vitamine si minerale, ajutandu-l sa lupte cu boala.

 

Hipertensiune, aritmie cardiaca, boli cardio-vasculare in general. Studiile au aratat ca un consum ridicat de polifenoli (substante organice prezente mai ales in fructe) din surse naturale este in stransa legatura cu un risc mult mai scazut de aparitie a bolilor vasculare. Perele si piersicile sunt cele mai bogate in aceste substante naturale, mai ales cand nu sunt tratate cu pesticide. Persoanelor cu predispozitii la bolile cardio-vasculare sau carora au aceste afectiuni, li se recomanda sa consume cat mai multe din aceste fructe netratate chimic.

 

Litiaza renala. Se consuma zilnic, vreme de 2-3 saptamani, cate 1-2 litri de suc de pere pe zi. Acest lucru nu numai ca dizolva si marunteste pietrele, ci si favorizeaza eliminarea lor prompta, prin marirea diurezei. De altfel, perele sunt un excelent stimulant al activitatii rinichilor, fiind folosite si in scop profilactic, impotriva litiazelor de orice fel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version