Din oras

Perdea de cabluri rupte la intersecția a două străzi din Cluj-Napoca, iar Primăriei i se rupe

Scris de 341

Ieri-seară, în jurul orei 18, o mașină de gunoi a agățat cablurile de la intersecția străzii Craiova cu Caracal, lăsând în urma sa o perdea de cabluri rupte care atârnau peste cele două căi rutiere de la bifurcația străzii Caracal.

Ziar de Cluj a fost sesizat de către riveranii acestor străzi, cu privire la această situație, și ne-am deplasat imediat la fața locului, unde am constatat dezastrul:

Ajunși pe strada Craiova, am încercat, timp de 15 minute, să sunăm la Primărie, la numărul 0264 984, care figurează pe site-ul municipalității ca aparținând cabinetului primarului. În cele din urmă, la ora 20:53, angajații Primăriei au răspuns la telefon și au preluat sesizarea noastră. Ne-au mulțumit pentru informare, iar personajul de la capătul firului ne-a promis că va lua legătura cu colegii săi care se ocupă de acest fel de probleme.

 

La ora 22:25, am revenit pe strada Craiova pentru a verifica dacă, într-adevăr, Primăria s-a ocupat de această situație. În bezna de pe stradă, pentru că iluminatul public nu funcționa, perdeaua de cabluri era încă neatinsă, la locul unde o lăsasem cu o oră și jumătate în urmă. Prin urmare, am revenit cu un apel la telefonul scurt al primarului, unde am fost informați că „trebuie să vină o echipă să vadă exact despre ce este vorba”.

Am așteptat încă o jumătate de oră la fața locului, în zadar, și, fiindcă nicio echipă nu a ajuns, dimineața aceasta am revenit pe Craiova și am constatat că totul rămăsese neschimbat.

Se pare că Primăriei Cluj-Napoca i se rupe de cablurile rupte care atârnă peste bifurcația străzii Caracal, la intersecția cu Craiova, cu toate că aceste cabluri neizolate pot reprezenta un real pericol pentru clujenii care trec prin zonă, dacă prin desișuri de cabluri sunt și unele de curent electric.

„Nimănui nu-i pasă de noi! De aseară și până acum nu a venit nimeni să remedieze problema! Avem copii mici, ne este frică să îi mai lăsăm pe stradă! Cine știe despre ce fel de cabluri este vorba! Dacă sunt cabluri de curent, nu am vrea să ne vedem copiii electrocutați, din cauza nepăsării Primăriei!”, ne-a declarat în această dimineață un riveran de pe strada Craiova.

Pentru că un locatar de pe strada Craiova ne-a informat că aceste cabluri au fost rupte de către o mașină de gunoi, și pentru că reprezentanții Primăriei ne-au (dez)informat că pe strada Craiova operează firma de salubritate Rosal, am sunat în această dimineață și la Rosal, pentru a verifica dacă ei cunosc această problemă. Doamna care ne-a răspuns la telefon însă ne-a rugat să trimitem întrebările pe mail, iar la telefon se auzea rumoarea din sediul Rosal, la auzul că sunt contactați de către Ziar de Cluj. Se pare că domnii de la Rosal nu doresc să răspundă la întrebările noastre, numai după o prealabilă cugetare adâncă asupra lor, în scris. După această cugetare temeinică, care a durat câteva ore, am primit și răspunsul domniilor lor, pe mail:

„Rosal nu deserveste zona mentionata de dumneavoastra, in calitate de operator de salubritate; in Municipiul Cluj-Napoca opereaza doi operatori de salubritate, iar str. Craiova nu intra in atributiile Rosal. Drept urmare, nu suntem in masura sa raspundem solicitarii dumneavoastra, in sensul solutionarii acesteia.”

Așadar, angajații Primăriei nu știu ce companie de salubritate deservește fiecare zonă a municipiului, iar angajații Rosal nu pot spune numai după câteva ore dacă compania lor operează pe o anumită stradă sau nu.

Așteptăm, de asemenea, o reacție din partea Primăriei, cea care ar fi trebuit, încă de aseară, măcar să degajeze drumul de cablurile rupte care sunt un obstacol pentru circulația rutieră și un pericol pentru pietoni.

Nu mai vorbim de faptul că, dacă cablurile ar fi fost îngropate în subteran, așa cum ar fi trebuit să fie de mult, astfel de probleme ar fi fost acum de domeniul trecutului. Duct City, proiectul major al administrației locale clujene, prin care toate cablurile de telefonie și internet trebuiau îngropate, reprezintă unul dintre cele mai mari rateuri ale administrației lui Emil Boc. Nepăsare City, un alt proiect major al administrației clujene, este, însă, după cum se vede în acest caz, una dintre cele mai mari reușite ale administrației lui Emil Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 15 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE