Eveniment

Percheziții la traficanții de droguri din județul Cluj

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022 – 2023, mai multe persoane, din judeţele Mureş şi Cluj, ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cristal (3-CMC), către mai mulţi consumatori, în special din judeţul Mureş.

În noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2023, 4 dintre persoanele bănuite au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi vândut o cantitate de drog de mare risc (cristal).

Ulterior, au fost puse în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate mai multe cantităţi de substanţă cu conţinut de 3-CMC (cristal), telefoane mobile, grindere, cântare de înaltă precizie şi alte asemenea bunuri, folosite la comiterea faptelor.

Astfel, la data de 11 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 5 persoane bănuite, iar ieri, 12 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.