Editorial

Pentru ”justiția” din România, Belarus este Raiul Drepturilor Omului. Asemenea ”justițiari” merită, pe lângă salariul și pensia nesimțită, și alte pomeni de la stat

Mai mulți parlamentari PNL și unul de la UDMR propun o inițiativă legislativă prin care magistrații să poată utiliza suma acordată cu titlu de chirie pentru a fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pe care o plătesc pentru achiziţionarea unei locuinţe. Propunerea a fost înaintată Parlamentului spre dezbatere.

”Având în vedere că deja magistraţii au asigurat beneficiul chiriei, faptul că în locul compensaţiei lunare pentru chirie se poate opta pentru plata ratei bancare sau a unei părţi din aceasta, nu implică un efort bugetar suplimentar pentru instituţiile angajatoare.”, ne justifică politrucii noștri politicieni dorința de-a mai băga niște facilități în buzunarele magistraților. Care, astfel, vor fi fidelizați instanțelor și parchetelor de care aparțin. Adică nu se vor mai pensiona la vârsta fragedă permisă de lege să înțeleg?

În fine, băieții și fetele acestea din ”justiție” chiar că merită orice facilitate le-ar acorda politrucii noștri politicieni.

Ia să vedem pe studiu de caz de ce Justiția din România ”is simply the best”.

Se știe: Belarus e o democrație, iar Lukașenko un adevărat apărător al drepturilor omului. El n-a deturnat, ca un adevărat pirat al aerului, nici un avion doar ca să aresteze un amărât de blogger.

De pe teritoriul Belarus n-au pornit trupe orcești și rachetuțe în Ucraina, către Kiev și alte nefericite orașe. Prin urmare, Belarus nu e complicele Rusiei în acest război de agresiune împotriva Ucrainei

Nu.

Prin urmare, luați lecții despre democrație de la judecătorii din Iași, care știu și se pricep… la nimic. Mai ales la Justiție.

”Curtea de Apel Iași a decis extrădarea unui cetățean israelian în Belarus, motivând că nu există probe pentru implicarea dictaturii lui Aleksandr Lukașenko în războiul ruso-ucrainean și nici îngrijorări temeinice cu privire la respectarea drepturilor omului în Belarus, transmite Info Sud-Est. Anterior, israelianul a fost prins și în Ungaria, dar țara vecină a respins extrădarea acestuia, invocând fix opusul motivării judecătorilor români.”

După cum vedeți, decizia judecătorilor din Iași este o decizie foarte bună. Ce mă miră și mă mâhnește este faptul că nu îl expulzează direct în Siberia.

Doar acolo, la Iași, s-a învățat ”știința” Justiției de la renumitul profesor Tudorel Toader, mare profesor universitar, tătucul Dreptului în România, celebrul ”Tudorel, fă ceva”.

PRIN URMARE, RECAPITULARE:

În Belarus nu este dinastie prezidențială. Odată la patru ani președintele Lukashenko îi predă frâiele țării contracandidatului său Alexandr. Apoi, Alexandr, când pierde, în mod democratic alegerile, îl lasă pe contrakandidatul său Lukashenko să conducă problemele statului.

În Belarus nu se fraudează alegerile prezidențiale.

În Belarus nu se arestează, nu se torturează și nici nu se împușcă protestatarii care s-au supărat degeaba, fără probe, că li s-a furat votul. Sunt doar operațiuni speciale de răcorire cu plumbi a unora care fug prea repede și sunt încinși. Plus niște practici de chiropractie de întindere, răsucire, torsionare și ce se mai face oaselor, mușchilor și tendoanelor pentru ca cei care au dureri să nu mai sufere.

În Belarus nu se deturnează un avion de pasageri doar pentru a aresta un blogger incomod și pe prietena acestuia.

Așa că judecătorii Curții de Apel Iași nu văd nimic în neregulă cu terorismul de stat. Acesta e perfect legal, uman și democratic.

Cică necitita și slab pregătita judecătoare de la Curtea de Apel din Budapesta, care are un doctorat în probleme privind dreptul penal internațional, a avut o motivare întemeiată și de admirat prin care a decis interzicerea extrădării. Este clar: ar trebui să ia lecții de la colegii de la Iași școliți de ”Tudorel, fă ceva!”… Doar ei știu ce înseamnă forța Dreptului care înfrânge dreptul Forței și forța Forței care înfrânge dreptul Dreptului, sau cam așa ceva. Doar Darth Wader le are mai bine pe chestiunile acestea cu Forța și de care parte a ei trebuie să te afli ca să dai un verdict onest.

Ar fi de mirare că la Iași a fost acel Pogrom antisemit din 1940?

În fine, acum ar trebui să înțelegeți de ce lingăii politruci români tocmai ce au inițiat un proiect de lege prin care statul să le plătească rată la bancă pentru imobilele cumpărate magistraților (judecători și procurori). Săracii magistrați, va zice lumea, la ce salarii și pensii speciale la vârste pensionabile fragede au (de mii de euro), mai primesc și pomeni si de la stat.

Nu e pomană, e taxă de protecție.

Că nu știi când ajungi să fii expulzat în Belarus, la democrație și loc cu liniște și verdeață…

Poate uitați că trăim în Republica Clanurilor Mafiote.