Din oras

Pentru ei, bucuria anului nou sta intr-o masa calda

Scris de 284

Anul acesta, Mos Craciun nu a uitat nici de nevoiasi. Zeci de persoane din Cluj care au ramas pe drumuri au simtit magia sarbatorilor. Pentru prima data dupa mult timp, noul an i-a intampinat cu o masa calda si sperante de mai bine.

Chiar daca bucataria in care gatesc de obicei e inchisa pana la inceputul saptamanii viitoare, initiatorii proiectului ”O masa calda” nu au renuntat la obiceiul din fiecare joi. Oamenii strazii primesc si maine deja incetatenita masa saptamanala.

 ”Inainte de perioada sarbatorilor oamenii ne intrebau cand o sa revenim, se gandeau ca nu o sa mai gatim acum. Dar noi nu am luat nicio pauza si, daca nu am avut unde sa pregatim mancarea, saptamana trecuta am facut sandwich-uri. Asa o sa facem si maine, iar de saptamana viitoare lucrile vor reveni la normal”, spune George Jiglau, unul dintre voluntari.

Nici initiativa ”Patriotul Roman” nu a facut pauza de sarbatori. 43 de beneficiari nevoiasi din Cluj-Napoca au primit, in aceasta perioada, mancare gatita in casa de voluntarii clujeni. Pentru ca anul nou sa-i prinda cu masa incarcata, in 29 decembrie, Daniel si Camelia au pregatit mancare de orez cu carnati, paine si dulciuri.

”Totul se face cu ajutorul oamenilor care doneaza bani pentru a ne ajuta sa sustinem aceste mese saptamanale. E vorba de o suma modica – 100 de lei care ajung sa gatim pentru toti beneficiarii”, spune Daniel Somesanu, initiatorul proiectului.

Pe viitor, ”Patriotul Roman” viseaza sa isi extinda campania de binefacere si in Floresti, acolo unde au fost deja identificate peste 30 de familii nevoiase care s-ar bucura nespus de o masa calda, fie ea si saptamanala.

sursa foto: facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 40 mins In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 3 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 4 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 5 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 5 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 6 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 6 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE