In vizor

Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL

Dacă s-ar fi citi atent de către guvernanți Legea Dialogului Social, s-ar fi putut constata că situația școlară nu poate fi încheiată la disciplina profesorilor afalți în grevă de către personalul care nu a aderat la grevă. Conform legii citate, ministrul Educației, Ligia Deca, e cam pasibilă de pârnaie.

Prin urmare, modificările care vor apărea în ROFUIP, au fost interpretate greșit!

Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2: ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în greva”.

Art 176, alin 5: “încălcarea dispozițiilor art 159 alin 2 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o luna la un an sau amendă”.

Și, chiar dacă din interese politicianiste, că așa vor mușchii politici ai guvernanților, ar apărea explicit în Monitorul Oficial o astfel de prevedere, o lege este superioară unui ordin de ministru.

Fiecare interpretează după cum vrea. Că legea e facultativă când politicienii își încoardă mușchii.

 

Sursa: Ildi Topai