Sanatate

PENTRU CE MAI PLĂTIM ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE? O nouă taxă propusă de Ministerul Sănătății: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti pentru acest serviciu

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au deja asigurări de sănătate, potrivit proiectului strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, pusă în dezbatere publică pe site-ul instituției.

  • La ce mai plătim asigurări de sănătate când, oricum, serviciile sunt de toată rușinea, când în 33 de ani acești nesimțiți de politicieni nu au fost capabili să facă de la A la Z decât un spital, când oamenii mor cu zile în mizeriile de spitale făcute acum 100 de ani?

La spital, mai rau ca intr-un film de groaza: Conditii de neimaginat in  Satu Mare (Galerie foto)

Mai precis, Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care vor să primească serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă, numită coplată.

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a strategiei citate.

Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

Strategia mai prevede proiecte precum informatizarea spitalelor și asigurarea unor servicii de urgență de către medicii de familie, fără a da însă detalii despre modul în care vor fi atinse ceste obiective.

Ministerul Sănătății e condus de Alexandru Rafila (PSD).

Citește aici nota de fundamentare a proiectului de strategie de sănătate