Din oras

Pentru ca e bine sa fii Zen

Aceasta ar putea fi concluzia primului eveniment dedicat echilibrului intre minte, corp si suflet – Transylvania Zen Fest din acest week-end. E extraordinar de bine sa gasesti acea armonie, sa nu te lasi afectat de probleme si griji, iar, oricat de surprinzator ar suna, nu este deloc complicat sa ajungi la starea de fericire dupa care tanjim cu totii. Cel putin asta sustin cei 16 speakeri cu specializari diverse, care au incercat sa ii invete pe cei aproximativ 200 de participanti din toata tara cum sa isi gaseasca acel echilibru interior, acea armonie in viata care iti aduce o stare de bine.

La Transylvania Zen Fest s-a vorbit despre relatii sanatoase, tehnici de eliberare emotionala, alimentatie corecta, descoperirea vocatiei sau cum anumite tipare de gandire pot declansa boli, stari fizice si psihice.

Pe langa prezentari, cei care au trecut in acest week-end pe la Casino-ul din Parcul Central au putut cumpara de la Targul Holistic uileiuri naturale, produse bio, aparate de masurare a chakrelor si aurei sau produse cu turmalina, cristalul pretios cu efecte terapeutice.

“Ieri au fost in jur de 100 de participanti, astazi la fel. Avem un feedback foarte bun de la speakeri, de la participanti. Azi de la 8 am avut yoga si au venit 60 de oameni, sunt mai mult decat multumita. Speakerii sunt multumiti de energia publicului, iar din partea participantilor avem deja vreo 5 solicitari sa organizam evenimentul si in alte orase”, ne-a dezvaluit Corina Goran, reprezentant Zen Fest.

Mai mult decat atat, organizatorii pregatesc o noua editie in toamna la Cluj, iar apoi, anul viitor sa tina Transylvania Zen Fest in alte orase.

Potrivit clujeanului Attila Ternei, hipnotizator mesmerist, e nevoie de un exercitiu simplu, de doar cateva minute pe zi pentru a ajunge la mult ravnita stare de bine.

“Cati dintre voi ati reusit sa nu judecati, sa nu va criticati, sa nu judecati pe altii? Ar trebui sa fie o stare de spirit. Cu ochii inchisi, timp de cateva minute sa functionati fara a folosi nicun cuvant, doar acceptand, constientizand ceea ce simtiti si locul unde simtiti, dar fara a folosi niciun cuvant. Indiferent ca va doare genunchiul sau degetul mic, pur si simplu constientizati ce simtiti, fara sa folositi niciun concept, niciun cuvant, indiferent ca auziti orice, fara sa folositi niciun cuvant pentru a descrie ce simtiti, unde simtiti. Pur si simplu starea de a exista fara a folosi niciun cuvant, ca un copil de opt luni – un an, care nu stie cuvinte. Este acel punct zero in care vezi si simti lucruri in jurul tau, in interiorul tau ca un copil, ca si cum nu ai cunoaste cuvinte, ce inseamna durere, ce inseamna placere. Pur si simplu iei la cunostinta de ceea ce simti, unde simti. Este o forma de autocunoastere, poti invata sa nu judeci pe altii, sa nu te judeci pe tine, pur si simplu constientizezi lumea exterioara si interioara. De asta e bine sa fii zen, indiferent ce energii aduni in jurul tau, poti sa ajungi la acel punct zero, practic devii imun la evenimentele din viata. Poti face si singur, stand acasa cu acel exercitiu cateva minute pe zi ajungeti la acel fenomen de echilibru. Critica, autocritica au rol distructiv in viata”, a aratat expertul.

Ternei considera ca tiparele de gandire, imaginile mentale creeaza realitatea fizica, conditia spirituala si echilibrul intre minte-corp-spirit. Specialistul crede ca individul poate influenta negativ sau pozitiv prin imaginile mentale, atitudine mentala, ganduri si idei functionarea subconstientului propriu si starea de bine personala.

“Festivalul este dedicat tuturor pasionatilor si curiosilor care doresc sa-si cunoasca si sa-si foloseasca emotiile, sufletul si corpul in mod constructiv. Am avut terapeuti, practicieni de Bowen, Reiki, Tetha Healing, NLP Resonance, vindecare reconectiva, doctori in psihologie, maestri de yoga si multi altii, pentru a avea parte de energii diferite din arii diferinte, dar care toate duc spre un echilibru comun”, au mai aratat organizatorii.

Taxa de participare pentru ambele zile a fost intre 120 si 150 de lei, respectiv 60 de lei pentru studenti, in limita a 20 de locuri. Cei care au considerat ca informatiile si tehnicile prezentate in cadrul evenimentului nu le sunt de folos au avut posibilitatea de a-si cere banii inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *