In vizor

Peninsula se intoarce acasa. Directorul festivalului iese din schema

Dupa doar un an petrecut la Cluj, Festivalul Peninsula pleaca inapoi la Targu-Mures, acolo unde s-a afirmat ca unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica rock din Romania. Peninsula ii spune “adio” si lui Bodor Laszlo, directorul festivalului. De anul viitor, in organizarea Peninsula se va implica o echipa noua, anunta proprietarii brandului.

In primavara, in timp ce autoritatile locale din Mures ridicau din umeri si spuneau ca nu stiu ce se intampla, Bodor Laszlo anunta cu mandrie ca cel mai mare festival din Transilvania se muta pe dealurile Clujului. Opt luni mai tarziu, Bodor Laszlo ridica din umeri si spune ca nu stie ce se intampla, in timp ce autoritatile din Mures anunta ca Peninsula pleaca inapoi in orasul in care s-a nascut.

Ziar de Cluj a discutat cu Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures, cel care anunta astazi intoarcerea festivalului in orasul in care si-a format renumele. Acesta spune ca nu mai exista niciun dubiu: Peninsula pleaca de la Cluj.

„Peninsula se intoarce acasa. Dupa doar un an la Cluj, se intoarce acasa. Probabil ca domnul Bodor Laszlo nu o stie inca, dar intre director si proprietar este, totusi, o diferenta. Cand vorbeste actionarul, proprietarul marcii (Szepessy Szabolcs – nota redactiei), nu mai vorbeste directorul. Lui i se spune ce sa faca, nu el decide cum si unde. Exista o mare probabilitate ca din echipa de organizare de anul viitor sa nu mai faca parte acest director – Bodor Laszlo”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Dobre spune ca decizia nu este o consecinta a esecului inregistrat la editia cu numarul 11 a festivalului, cea care a avut loc anul acesta la Cluj.

“Singura chestiune care intereseaza e ca am pierdut un festival emblematic pentru judet si preocuparea noastra a fost de a-l readuce acasa. Nu are legatura cu cele intamplate la Cluj”.

Proprietarul brandului Peninsula, Szepessy Szabolcs, a declarat pentru portalul szekelyhon.ro  ca a discutat cu Kelemen Marton, liderul consilierilor judeteni UDMR Mures  despre mutarea festivalului inapoi la Mures.

„Oricum, echipei vechi i-a expirat contractul, care era valabil doar un an, asa ca putem sa lucram la intoarcerea festivalului”, a declarat Szepessy. Proprietarul brandului a mai confirmat pentru sursa citata ca „in mod cert” organizatorul festivalului din 2014 nu va mai fi Bodor Laszlo.

sursa foto: www.erdon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *