In vizor

PenibilESCA, DJ la Untold. Imaginea cu imagine se plătește: oare cum mai stăm cu construcția apart-hotelului vedetei Pro din buricul municipiului, proiect plin de derogări urbanistice?

Scris de 2329

ERA ȘI TIMPUL SĂ MAI VALIDEZE CU CEVA PUSU PE HARTA LUMII: Andreea Esca a urcat pe scenă la UNTOLD, alături de Otravă, în calitate de DJ. Nu toată lumea a fost încântată de acest lucru. 

”În timp ce foarte mulți Dj și produceri români foarte talentați stau pe bara și nu sunt băgați în seamă (iar cei care sunt băgați în seamă merg să pună muzică pe o ciorba și o bere, sau sunt tot din cercurile lor), Andreea Esca a trecut de la știrile ProTv, la dj de festival. Îl așteptăm și pe Iohannis după ce termină mandatul de președinte să se apuce de dj-ala. Asta-i România”, a scris DCinis Marin Geroge alias Deejay Killer.

Andreea Esca a fost la platane pe una dintre scenele UNTOLD, alături de Otravă. Cică a cânta l microfon Imnul Golanilor din Piața Universității din anul 1990. Ca ce chestie, pentru golăniile imobiliare pe care le face la Cluj?

Că tot veni vorba despre golănii imobiliare, să ne aducem aminte că nici un mic dejun nu este pe gratis. Iar dacă se și cântă la masă, credem că gratuitatea ne va costa extrem de scump.

Cum scria Ziar de Cluj în 2018, ”Andreea Esca îşi face hotel la Cluj. Probabil în asociere cu Mircea Buteanu – firma acestuia a obținut, anul trecut, aprobările pentru această investiție”.

Practic, Esca demolează parțial două case (istorice, dar ce contează? pentru ”vedete” există derogare”) în centrul Clujului și face un mini-hotel fără locuri de parcare. Normal, Emil Boc a fost încântat de proiect la Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, unde a fost dezbătute propunerile. Așa că a dat chiar și o derogare de la locuri de parcare.

”Conform art. 9 Staționare autovehiculelor, din certificatul de urbanism nr. 1826/25.04.2019, extras din Regulamentul Local de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca în vigoare, având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele naționale și internaționale privid calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și alternative, asigurarea locurilor de parcare nu este obligatorie. La nevoie, locuri de parcare se pot asigura prin contract de închiriere, cel mai apropiat parking public fiind parking-ul de la Primăria Cluj-Napoca”.

ÎHÂM… cum se brodează totul și se aliniază stelele: cel mai apropiat parking este chiar cel lipit de clădirea municipalității clujene!

Interesant este că în 28 noiembrie 2017, Consiliul Local din Cluj-Napoca aproba Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea transformarea zonei de la intersecţia str. Napoca nr 17-str. Fortăreţei nr 4 într-un hotel – nu apart-hotel. Acesta ar fi urmat să înglobeze și localul de la Napoca 15 și să aibă 16 locuri de parcare. Apoi planurile s-au schimbat (deh, săpătură în centrul istoric, ani buni pierduți cu descărcarea de sarcină arheologică șamd). Imobilul care va fi construit de Esca nu mai cuprinde și restaurantul administrat de Mircea Buteanu.

a3untitled-1.jpg

Foto: Proiectul din 2017

Untitled1.jpg

Foto: Proiectul de acum

Untitled2.jpg

Și ”derogările” acestea explică, încă de atunci, cum e cu foamea de imagine a lui Emil Boc și cât ne costă pe noi asta:

CITEȘTE: După beneficiile ”cu dedicație” primite de la administrația locală la micuțul hotel pe care-l va construi în zona centrală a municipiului, Esca s-a simțit datoare să se fotografieze cu Boc și să-i laude Untold-ul

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 14 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 14 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 14 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 14 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 16 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 18 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 19 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 20 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 21 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 21 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE