In vizor

PE URMELE LUI BOC: Pivariu, primarul „favelei” Floreşti se laudă cu ce „OSĂ”, se pozează pe şantiere mai ceva ca Ceauşescu, dar la prima ploaie, comuna ia apă, se scufundă de la canalizarea subdimensionată

Nu trece o zi ca presa de chitanţier din Cluj-Napoca să nu ni-l prezinte pe primarul din „favela” Floreşti (că numai comună nu e îngrămădeala aceea de blocuri şi case construite una peste alta, una în alta), pe şantierul, poate că unicul, de pe strada Eroilor unde face şi drege. Sau să nu-l dea cu declaraţii despre ce „OSĂ” aibă şi Floreştiul, cum n-are Cluj-Napoca de imediat 20 de ani. Dar prima ploaie zdravănă îl surprinde cu canalizarea în vine şi refulată, de mai mare ruşinea. Mai multe străzi, garaje și subsoluri au fost inundate marți seara după o ploaie torențială. Pompierii au fost chemați în ajutor atât în Cluj-Napoca, cât și în Florești unde lucrurile au scăpat de sub control.

Aşa a fost în 6 iulie 2022:

Aşa a fost şi aseară. Şi în Cluj-Napoca şi în Floreşti (cu doi mari gospodari la cârmă):

„Forțele noastre acționează pentru înlăturarea efectelor negative ca urmare a fenomenelor meteo din ultimele ore. Astfel, pompierii sunt prezenți concomitent pe străzi din Cluj-Napoca, dar și din Florești. Probleme s-au raportat pe străzile Cireșilor, Craiova sau Ion Popescu Voitești din Cluj-Napoca. De asemenea, lucrăm pentru scoaterea apei de pe străzile Porii, Urușagului sau Florii din comuna Florești. În majoritatea cazurilor intervenim la garaje și subsoluri inundate. În teren se află pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv de la Punctul de Lucru Florești. Situația este în dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Probleme au fost Zorilor și în intersecția 7 străzi.

FOTOCREDIT: Facebook, Traiesc in Floresti – Cluj