Politica

Pe surse, George Maior va fi ambasadorul României la Aman (Iordania)

Fostul ambasador al României în Statele Unite, George Maior, va fi ambasador la Aman (Iordania), au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe data de 23 februarie, decretele pentru rechemarea a 23 de ambasadori, printre care și George Maior (ambasador în SUA), Emil Hurezeanu (Germania), Bogdan Mazuru (Austria), Liviu-Petru Zăpîrțan (Vatican).

George Maior (53 de ani) este diplomat de carieră, fost senator PSD. Între octombrie 2006 – ianuarie 2015 a fost director al Serviciului Român de Informații. Timp de șase ani a fost ambasadorul României în Statele Unite.

Relațiile României cu regatul hașemit al Iordaniei s-au tensionat în timpul guvernării Dăncilă.

Regele Iordaniei, Abdulah II, și-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în martie 2019, în SUA, că va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În marja vizitei urmau să fie semnate mai multe documente oficiale, potrivit anunțului Iordaniei: o înțelegere la nivel guvernamental, două memorandumuri de înțelegere și un program de cooperare. De asemenea, un forum economic româno – iordanian urma să aibă loc în marja acestei vizite.

Cu peste 10 milioane de locuitori, Iordania este una dintre țările arabe care are relații bune cu lumea occidentală. Se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *