Din oras

Pe strada Potaissa, până duminică, se bea și se mănâncă bine, într-o atmosferă de sărbătoare

Street Food Festival Christmas Goodies va anima strada Potaissa din centrul Clujului până duminică, 18 decembrie. Festivalul culinar  le oferă clujenilor, pe lângă delicioase preparate, numai bune de mâncat pe stradă (burgeri, sandwichuri, diferite produse de patiserie), și dulciuri și produse tradiționale care îi ispitesc pe trecători să le ia acasă, și o atmosferă aparte de Crăciun, încropită cu decorațiuni specifice și cu mașini ”vintage” din care sunt servite felurite delicatese. 

Cei care trec pragul târgului pot mânca un burger alături de un pahar de prosecco, se pot încălzi cu un vin cu scorțișoară, pot lua acasă dulciuri „ca la bunica” sau cârnați de casă „ca de la bunicul” sau pot cumpăra cadouri care sigur le vor impresiona plăcut papilele gustative celor cărora le sunt oferite.

Nici țuica de prune sau palinca tradițională nu lipsesc, pentru o mai bună digestie a jumărilor de porc sau, pur și simplu, ca ingrediente de voie bună pentru cei care au curajul să asiste pe gerul din zilele acestea și la concertele de pe scena instalată într-un capăt al străzii. 

După cum ne informează organizatorii, „conceptul Street Food Festival a debutat în această vară la Cluj-Napoca și a reușit să bucure peste 100.000 de persoane în călătoria culinară ce a inclus în acest an orașe precum Cluj, Iași și Oradea. Gurmanzii s-au bucurat de rețetele a peste 10 bucătării internaționale și au experimentat un nou concept de eveniment care a adus împreună gusturile în materie culinară și culturală prin intermediul proiecțiilor de filme, a workshop-urilor și a concertelor live.

Street Food Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să aducă și în România un eveniment de talie mondială. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, alături de pasionații de gastronomie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *