Editorial

Pe mâna „specialiștilor”. În așteptarea vârfului ce va să vie

Am încăput pe mâna unor „specialiști”. Suntem conduși de „specialiști”. Să nu spuneți că nu știați: după lupte-ndelungate, președintele și-a luat o (bine?) meritată pauză, acolo, prin pădurile Cotroceniului, neatinse încă de drujba nemiloasă de producție austriacă, unde-și limpezește mintea pentru următorul discurs pe care-l va citi de pe prompter. 

„Stați în casă” a devenit cea mai tare mantră a yoghinului român. 

Ascuns în spatele „specialiștilor”, președintele urmărește măsurile pe care le adoptă statele dezvoltate din comunitatea europeană în privința relansării economiei post apocalipsei virale…

Și „specialiștii” noștri, indivizi versați într-ale parazitologiei, mai puțin în virusologie, măguliți de vizibilitatea pe care le-o oferă pe moment televiziunile, urmăresc evoluția pandemiei, dar nu în propria țară, ci în cele de aiurea; mai mult decât orice, „specialiștii” urmăresc măsurile luate în țările vestice ale Uniunii Europene, menite să facă economia acestora să duduie din nou. 

Bunăoară, în Germania sunt redeschise librăriile, magazinele și alte asemenea business-uri mici, plus marile afaceri, precum industria constructoare de mașini, care nu mai pot aștepta și dictează politicile guvernamentale nu doar ale nemților, ci ale Uniunii Europene în general. 

Când economia României va trage primul fâs pentru a-și reveni, cea a nemților ne va invada la propriu… Și Franța a dispus anumite măsuri privind relansarea economică. Semnalul e clar: există viață și după pandemie. 

SUA, unde pandemia a înghițit zeci de mii de vieți, unde zilnic sunt testați cca 150.000 de cetățeni, va relaxa măsurile pentru a-și relua activitatea economică după ce va reuși testarea a 450.000 de persoane zilnic. 

În România e stare de urgență. În a doua lună de izolare, sub domnia „specialiștilor”, România NU a testat nici măcar 100.000 de cetățeni.  

Recent, un „specialist” pe nume Streinu-Cercel, susținea că relaxarea măsurilor va fi posibilă după data de 15 IULIE 2020.

Mai deunăzi, un Neluțu Tătaru declara că măsurile vor fi relaxate peste vreo alte 3 luni de zile, că deh, vârful pandemiei n-a fost încă atins…

A trecut și Paștile în sfântă izolare.

După ce ne-au spălat pe creieri cu „Stați în casă”, mantra oficială predicată de specialiștii momentului, deveniți peste noapte guvernanți militari-liberali, a venit rândul unui Raed Arafat – ”specialistul” ce-a obținut pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din subordinea sa vreo 682 de milioane de euro, fără licitații și alte complicații, conform „regulilor” stabilite chiar de ei în plină stare de urgență – să avertizeze în privința următoarei provocări:

1 Mai Muncitoresc, picnicul obicinuit al românilor, printre mici și bere, scăldați în mirosul Primăverii.

„Să vă ferească Dumnezeu Sfântu’ să ieșiți din case. Nu e momentul pentru relaxare”, zice „specialistul” Arahat.

Așa vom sta în case și de 1 Mai. 

Și de 1 Iunie. Ziua Copilului Izolat.

În vreme ce statele dezvoltate din UE testează tot mai mulți cetățeni, relaxează măsurile anti-Covid și vor avea prin toamnă un nou val pe care-l vor trece cu bine, în prisma măsurilor deja adoptate, România gâfâie a izolare.

A izolare de celelalte state dezvoltate, a izolare în propriile case. 

Da, între timp, guvernul liberal-militar al președintelui Iohannis a continuat să trimită români pentru „lagărele” de muncă ale Germaniei merkel-sparangheliene: în sfânta Duminică a Paștilor, românii drept slăvitori plecau unul ca unul spre Germania, chiar de pe Aeroportul din Sibiu. Luni, a doua zi de Paști, alți români plecau de pe Aeroportul din Timișoara. 

„Specialiștii” noștri au continuat să ne-mbărbăteze să „stăm în casă”.

Când economia țărilor din vest va dudui, pentru a salva din ceea ce mai poate fi recuperat, România va continua să aștepte vârful pandemiei. 

„Vaiul” întâi al apocalipsei. Vârful ce va să vie. 

În România, măsurile de protecție au fost luate cu întârziere, după inutile discuții politice despre anticipate. În februarie, Iohannis susținea că noua infecție virală e o simplă răceală, iar starea de urgență era decretată abia în 16 martie 2020. 

Acum, președintele așteaptă și urmărește de pe margine, „cu atenție și îngrijorare”, ce vor face celelalte state UE.

În România, măsurile bune, copy-paste după celelalte state comunitare, sunt luate cu întârziere. 

Cu întârziere va veni și „relaxarea” românilor, care numai relaxare nu va fi. 

După ce și-au plătit CAS-ul, adică contribuțiile la Sănătate, cu anii, românii sunt îndemnați să doneze, să sprijine sistemul medical românesc care gâfâie a neputință.

Între timp, bolnavii cronici, dar nu numai, alții decât cei infectați cu COVID-19, au fost puși pe hold.

Nu doar economia e la pământ, ci și Sănătatea. După ce vor trece „Vaiurile” pandemiei apocaliptice peste sistemul medical românesc, acesta nu va avea timp de relaxare. Va trebui să-și încordeze mușchii pentru bolnavii pe care i-a neglijat cu lunile: fără dinți, cu diabet și insuficiență renală, plus alte asemenea neputințe și metehne omenești. 

Și atunci, românii vor continua să „doneze” pentru propria sănătate, neglijată cu nonșalanță de statul român, contrar Constituției, povețelor creștine, omeniei și bunului-simț.

Ca-n bancul momentului: încă un cetățean lovit de tren a murit de coronavirus. 

Până atunci, românii continuă să-și plătească taxele, sub formă de amenzi, unui stat birocratic neputincios și corupt. 

În așteptarea vârfului ce va să vie. 

P.S.: Tema coronavirusului este depășită în Occident. Noua temă a zilei este reprezentată de responsabilitatea Chinei în privința pandemiei: noul dușman se construiește deja. În România, agenda zilei este ocupată tot cu bilanțul infectărilor și deceselor de COVID-19. Între timp, nu mai știm nimic nici de foștii dușmani, închipuiți sau reali, ISIS, desfășurarea armată a forțelor ruse în Siria, dar nici de cazul Caracal de la noi, de vestita „casă a groazei”, de temutul Gheorghe Dincă și victimele lui. Ce-o mai fi dormind procurorii?  

 

 

sursa foto: discovermagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *