Din oras

Pe locul defunctului proiect Casarom din Borhanci, Tișe vrea Spital Monobloc de Pediatrie. Speră să fie gata în 2 ani, ca și Cluj Arena, construită în perioada când Boc era premier

Alin Tișe visează frumos și speră că în 2 ani Cluj-Napoca va avea Spital Monobloc de Pediatrie în locul cartierului de locuințe pentru tineri pe care trebuia să îl construiască, în Borhanci, Casarom. Emil Boc nu a mai făcut nimic pe terenul respectiv, deși promisiunile au curs gârlă, în ultimii ani. Acum rămâne de văzut dacă Tișe va face într-adevăr spital în Borhanci sau va îngropa proiectul așa cum a făcut Primăria cu cartierul de locuințe.

După o tentativă eșuată de a construi un spital de copii pe Calea Turzii, în clădirea spitalului Pelican, Alin Tișe vine cu o nouă idee – a găsit teren, în Borhanci. Pentru clădirea de pe Turzii nu a fost nicio ofertă, așa că s-a renunțat la această idee. O altă variantă a fost pe Moților, dar nu s-a putut construi pentru că era nevoie de exproprieri pentru 25 de familii.  Așa că ajutorul a venit din partea primarului Emil Boc.

Joi, într-o conferință de presă, a anunțat că este vorba despre terenul Casarom pe care Primăria îl deține în Borhanci, poziționat între cele 2 centuri, cu acces la strada Borhanci și strada Sopor. Pe acel teren, CJ Cluj va demara construirea acestui spital monobloc de 700 paturi.

“Sunt 7 hectare de teren, pe care Primăria la va ceda fără nicio problemă Consiliului Județean. În prezent se lucrează la HCL pentru transfer de proprietate, se lucrează în paralel la PUZ-uri, după care vom demara studiul de fezabilitate. Vrem să îl construim în maxim 2 ani, așa cum am construit și stadionul”, a declarat Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj uită însă că în perioada când s-a construit stadionul, Boc era prim ministru și banii au curs gârlă pentru județ.

Tișe este mega optimist și referitor la extinderea străzii Borhanci.

“Cele două centuri vor face accesul faci la această locație. În paralel este și un proiect de lărgire a străzii Borhanci, Primăria deja lucrează la acest lucru. Zona respectivă va deveni un pol de dezvoltare. Mi-am dorit foarte mult să demarăm acest proiect, Primăria ne dă tot sprijinul. Avem implicarea totală a lui Boc. Toate costurile vor fi suportate de Consiliul Județean”, a mai spus Tișe.

Până la finele acestui an, Tișe speră să obțină autorizația de construire. Apoi, în termen de doi ani ar trebui să fie gata lucrările. Președintele județului nu a luat, probabil, în calcul contestațiile la licitații și posibilele falimente sau ritmul de lucru infernal cu care lucrează unele firme aflate în contract cu autoritățile locale și județene. A se vedea cazul parkingului Negoiu.

“În acest an îmi doresc să ajungem la faza de autorizație. Doi ani eu zic că este un termen rezonabil. Clădirea la sol va fi de maxim 7-8000 mp. Aceasta este amprenta la sol și a Spitalului Regional de Urgență. Sper ca la prima ședință să intrăm în CJ sau la începutul lunii martie. Primăria trebuie să intre în CL, parcela trebuie dezmembrată. Sper ca până la finalul anului să avem autorizația de construcție, iar licitația pentru construire cine știe cât va dura, poate câteva luni. Vom demara acum licitația pentru studiul de fezabilitate”, a mai spus Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *