De cartier

Pe hârtie, parcurile Armătura și Feroviarilor sunt gata. Calitatea vieții este, teoretic, asigurată în cartierul Iris

Prezent astăzi telefonic la săptămânala emisiune radiofonică la care își prezintă mărețele realizări (dar, mai mult, promisiunile, sub formă de proiecte), primarul Emil Boc a fost luat la întrebări și în privința parcurilor din zona cartierului Iris: Armătura, Feroviarilor, parcuri aflate în paragină de la Revoluție încoace, în care, în afară de proiecții de viitor, nu mișcă nimic în sensul modernizării.

„Toate sunt plecate în lucru. La Parcul Armătura, aici lucrurile sunt gata. Primăria a câștigat definitiv în instanță judecarea licitației pentru Parcul Armătura. Săptămâna aceasta se semnează contractul pentru execuția lucrărilor, este un contract de vreo 16 milioane de lei și face parte modernizarea asta a Parcului Armătura din proiectul cu Someșul, prin care malurile lui vor fi revitalizate, în urma unui concurs de soluții care a avut loc.

Deci, aici, lucrurile au plecat în linie dreaptă cu Parcul Armătura”, a declarat primarul, care a cotit mai apoi discuția, ca la piață, spre subiectul redeschiderii piețelor volante.

Verba volant, scripta manent, spune un proverb latin, adică vorbele zboară la radio, scrisul rămâne pe maculatura oficială, iar pe teren parcul e tot în paragină!

După ce a vorbit puțin la radio, pe net, despre piețele volante și despre alte realizări viitoare magistrale, Emil Boc a revenit la parcuri:

„Că vorbeam de Parcul Armătura, care e gata, ne apropiem de finalizarea licitației și la Parcul Feroviarilor, deci a fost retrasă contestația de către cei care au făcut contestație, am înțeles, dacă am primit bine informația, ieri, și, în condițiile acestea, putem semna contractul în săptămânile următoare. Este o lucrare de vreo 36 de milioane de lei, adică, gândiți-vă, 8-9 milioane de euro, și termenul de execuție a lucrărilor acolo este de aproximativ 20 de luni. Dar, faptul că avem licitația adjudecată este un lucru bun.

Acum urmează doar să pregătim datele finale ale contractului”, a declarat primarul, care a fost întrebat de realizatorul emisiunii dacă ar fi șanse ca anul acesta să înceapă lucrările.

„Eu cred că da. Vedem cum stăm. Vedem cum stăm cu banii, că, acuma, noi, vedeți? Noi am dat drumul la aceste proiecte din timp, știind că vin banii europeni. Acuma, partea de fonduri structurale, că parte din bani, grosul, vin din programul operațional sectorial, adică din exercițiul bugetar 2021-2027… Suntem în 2021 la sfârșit și nu au început aceste programe și nu s-au semnat încă, e o altă temă pe care am discutat-o la Bruxelles și am spus: bă, fraților, noi vorbim de bugetul Uniunii Europene 2021-2027! Deja suntem în iulie 2021 și voi nici măcar nu ați semnat acordul de parteneriat, ca după aceea să faceți lucrurile, să faceți (neinteligibil – n.r.), ca după aceea să putem depune! Un an deja l-am pierdut! După aceea ne întrebați de ce nu cheltuim banii până în 2027! Deci, până la urmă, și Uniunea Europeană și țările sunt un pic culpabile pentru că nu au finalizat procedurile, deși exercițiul financiar strict a început!”, a perorat Boc.

Așadar, pe hârtie parcurile sunt gata, bani nu sunt, dar asta nu e o problemă, oricum nu e an electoral și este timp, până la următoarele alegeri, să fie demarate și, eventual, inaugurate finalizate 78% lucrările. Până atunci, clujenii pot trăi în continuare cea mai bună calitate a vieții din lume, printre blocurile între blocuri și în parcurile comuniste din cartiere, pline de bălării.

Pe hârtie, parcurile Armătura și Feroviarilor sunt gata. Calitatea vieții este, teoretic, asigurată în cartierul Iris. Practica însă ne omoară.

Citiți și:

În al cincilea mandat, Emil Boc anunță modernizarea Parcului Armătura, în paragină de la Revoluție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *