Din oras

Pe ce se mai toacă banii în Cluj? Primăria aruncă 75.000 de LEI pe geam pentru „Servicii de realizare studii de cercetare și analize-tematică” pentru Antonia

Cluj-Napoca stă pe o mină de aur atunci când vine vorba de buget, din păcate are parte de un management dezastruos. În condițiile în care orașul are nenumărate lipsuri, banii sunt aruncați efectiv pe geam, ca la un concert de manele, pe tot felul de inepții. Este și cazul proiectului ANTO -ciic?!. 

Ce este mai exact ANTO -CIIC? Conform primăriei: „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC”. Carevasăzică, prin fonduri ieuropene hai să facem niște chestii care sună interesant, dar nimeni nu are habar despre ce e vorba. Ce vor băieții ăștia mai exact?

„Implementarea de măsuri care vizează adaptarea structurilor administrative existente, optimizarea proceselor orientate catre cetățeni, prin crearea accesului online la serviciile administrației publice locale, precum și utilizarea centrului de inovare și imaginație civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului ClujNapoca.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Dezvoltarea și introducerea mecanismelor Centrului de Inovare si Imaginație Civică(CIIC) în vederea optimizării proceselor decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în Municipiul Cluj-Napoca. 
2. Design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.
3. Formarea/instruirea functionarilor publici si contractuali, inclusiv a factorilor de decizie la nivel politic, în utilizarea instrumentelor digitale si a functionarului electronic”. 

Pe scurt, încă un bla bla bla bla bla, menit să pună Clujul pe harta Europei. Va fi Antonia „implementată” când metroul lui Boc va zbura peste Mănăștur. Încă un proiect care „se va face”, „este luat în considerare”. 

În primă fază, băieții din primărie au nevoie de niște servicii de realizare studii de cercetare si analize-tematica 1: Studiu privind accesibilitatea serviciilor publice din municipiul Cluj-Napoca utilizand transportul public pentru proiectul ANTO-CiiC. Studii care nu sunt gratuite ci vor fi remunerate regește cu 75.000 de LEI. După ce vor fi finalizate studiile, să curgă banii pentru Antonia, salvatoarea Clujului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *