In vizor

Pe ce a cheltuit 12 milioane de euro Compania de Apa Somes

Compania de Apa Somes, cea care are milioane de euro in conturi si peste 200 de angajati, a cheltuit sume considerabile anul trecut pe diferite investitii, servicii si consumabile. Ziar de Cluj va arata cat costa combustibilul necesar pentru functionarea Companiei, clorul necesar pentru purificarea apei pe care o bem, dar si ce sume au fost necesare pentru intretinerea retelei si cat s-a cheltuit pentru investitii noi in 2014.

Contractele incheiate in 2014 de Compania de Apa Somes, care are in subordine judetele Cluj si Salaj, insumeaza  57 de milioane de lei, adica in jur de 12,6 milioane de euro, potrivit datelor disponibile in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Una dintre cele mai mari investitii s-a facut pentru reabilitarea si extinderea Statiei de Epurare Zalau – pentru finalizarea obiectivului. Contractul de 16,2 milioane de lei s-a incheiat cu firma nemteasca WTE Wassertechnik GmbH.

O alta investitie majora s-a facut anul trecut  la demolare partiala, extindere si etajare cladire existenta pentru birouri, de pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 79 din Cluj-Napoca.

“La subsol arhiva, la parter si etajele superioare se vor amenaja spatii pentru birouri, grupuri sanitare, oficii, sali de sedinta, birouri directoriale cu secretariatele aferente. Finisajele vor fi de calitate superioara (in birouri pardoseli din parchet rezistent la trafic intens, in hol si casa scarii placaje din granit, grupurile sociale si oficiile cu gresie si faianta, zugraveli lavabile, tamplarie interioara din MDF si aluminiu. Tavanele vor fi false de tip casetat, iar in spatiul dintre tavane si planseu se vor poza instalatia electrica de iluminat, instalatia de avertizare, instalatia de ventilatie naturala precum si instalatia de voce – data. Confortul termic va fi asigurat printr-o instalatie interioara de incalzire si racire cu ventiloconvectoare de pardoseala, alimentat de doua centrale termice pe gaz si un chiller pentru racirea aerului”, se arata in descrierea lucrarilor.

Contractul de aproape 8,5 milioane de lei s-a semnat cu Societatea Comerciala de Constructii Napoca SA.

De asemenea s-a mai reabilitat si mansardat sediul administrativ de la Dej, unde s-a construit si o hala de depozit. Contractul de peste 600.000 de lei s-a incheiat cu asocierea SC ACI Cluj SA – SC Aqua Prociv Proiect SRL.

Alte investitii s-au facut in reteaua de alimentare cu apa in localitatea Somesul Cald. Valoarea contractului cu Hidroconstructia SA s-a ridicat la peste 1,3 milioane de lei. Aproape 830.000 de lei s-au cheltuit pentru inlocuirea retelelor de apa potabila pe strada Horea din localitatea Cluj-Napoca, lucrare efectuata de Trustul de Instalatii Montaj si Constructii SA. Contractul pentru imbunatatirea sistemului de alimentare cu apa in Campia Transilvaniei, incheiat cu Boccardo Enterprise s-a ridicat la 1,2 milioane de lei.

Si la capitolul servicii cheltuielile au atins sume impresionante. Spre exemplu serviciile de incarcare, transport si depozitare a namolului din Statia de Epurare Zalau, efectuate de Comfrig SRL au costat 764.000 de lei. La Statia de Epurare din Cluj aceste servicii au fost efectuate de Rovitrans SRL pentru 469.000 de lei.

Pentru combustibil Compania de Apa a incheiat un contract de peste 10 milioane de lei cu OMV. La asta s-au adaugat cheltuieli de 771.000 de lei pentru anvelope, si aproximativ 420.000 de lei pentru asigurari auto. Pentru inchirierea unor basculante si alte utilaje cu sofer, necesare pentru lucrari de reabilitare/ interventie la retelele de apa si canalizare, Compania a incheiat un contract de peste 700.000 de lei cu firma clujeana Mondomec SRL.

Mentenanta pentru electropompe de apa potabila marca Grundfos din Statiile de hidrofor a costat peste 1,5 milioane, iar reviziile tehnice periodice si reparatii accidentale la electropompe de apa potabila si apa uzata 1,9 milioane de lei.

Acordul cadru pentru clorul utilizat in procesul de tratare a apei, atat in statiile de tratare amplasate in comuna Gilau, jud. Cluj si la acumularea Varsolt, cat si in statiile de clorinare de pe raza jud. Cluj si Salaj s-a incheiat cu Sadachit Prodcom la 386.000 de lei.

S-au mai achizitionat rame cu capac carosabil si necarosabil pentru camine de vizitare si rame cu gratar de scurgere pentru 2,7 milioane, prefabricate din beton pentru 668.000 lei, polielectrolit pentru 2,6 milioane, robinetarie industriala pentru 1,7 milioane, tuburi si racorduri din polietilena pentru 779.000 lei, Clorura ferica pentru 1,3 milioane, cartuse de cerneala si cartuse de toner pentru imprimante si faxuri pentru 225.000 de lei si pentru auditul situatilor financiare la Compania de Apa Somes SA pentru exercitiile financiare 2013-2016 s-au cheltuit 160.000 de lei.

Compania de Apa a avut in 2013 o cifra de afaceri de 154.613.636 de lei si profit de 19,4 milioane de lei.Numai salariile anuale ajung la peste 10 milioane de euro. Compania de Apa Somes SA este subordonata Consiliului Judetean Cluj si Salaj, si primariilor din Zalau, Dej, Gherla, Cehu Silvaniei, Hiedin, Jibou si Simleul Silvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version