Din oras

Pe Bulevardul Muncii esti ca in Vestul Salbatic. Primaria nu a reusit de 7 ani sa confiste caii ce umbla liberi pe strada

Cetatenii de pe Bulevardul Muncii se confrunta de mai bine de 7 ani cu o situatie tragi-comica. Acestia sunt terorizati in fiecare zi de caii lasati liber pe strada ziua in amiaza mare de familiile de etnie roma care locuiesc pe strada Voineasa. Desi exista o hotarare a Consiliului Local privind accesul animalelor pe raza municipiului, reprezentanti RADP nu au reusit sa confiste cabalinele care dau atatea batai de cap atat locuitorilor din apropiere, cat si soferilor catre tranziteaza orasul pe Bulevardul Muncii.

Este greu de conceput ca intr-un oras cu pretentii cum este Cluj-Napoca ziua in amiaza mare sa fii muscat de caini sau sa vezi cum caii circula liberi pe mijlocul drumului. Toate acestea evenimente se petrec de mai bine de 7 ani, iar autoritatile locale sunt depasite de situatie. 

“Am mai scris cateva sesizari in legatura cu situatia de pe Bulevardul Muncii, insa singurul raspuns primit a fost acela ca se va mari numarul de patrule in zona. Doresc sa aduc la cunostinta unele dintre problemele cu care ne confruntam zilnic in aceasta zona. Mirosul insuportabil care provine de la animalele detinute de tiganii din zona, lasate libere pe strada, cainii acestora care au muscat in repetate randuri persoane in trecere, inclusiv 2 membri ai familiei mele, am si documentele care sa dovedeasca acest lucru, mai multe cazuri de furturi din casele vecinilor sau din curtile acestora. Acestea sunt problemele cu care ne confruntam zilnic de mai bine de 7 ani in care nu s-a rezolvat absolut nimic. Voi scrie cate o sesizare in fiecare zi, in speranta ca se va rezolva ceva. Multumesc anticipat si as dori sa va convingeti dumneavoastra chiar la fata locului”, a afirmat Dorin Mocean.

Inca din 2009 Consiliul Local a votat o hotarare privind stabilirea unor masuri pentru circulatia animalelor domestice pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, la articolul 1 se interzice stationarea si circulatia animalelor domestice, cu exceptia animalelor de companie, precum si a vehiculelor cu tractiune animala pe raza municipiului Cluj Napoca. Pentru incalcarea acestei prevederi proprietarii animalelor sunt sanctionati contraventional, iar RADP Cluj-Napoca, prin dispozitia primarului, poate dispune ridicarea si sechestrarea atelajelor, respectiv a animalelor.

“In perioada de iarna cetatenii nu isi mai lasa animalele libere la pasunat, iar pe Bulevardul Muncii nu am mai avut sesizari cu privire la caii lasati liber de prin octombrie”, a afirmat Ion Pantelimon, directorul RADP. 

Rerezentantii RADP au dispus in 2015 ridicarea de pe domeniul public a cailor lasati liberi la plimbare, insa nu au precizat daca este vorba despre animalele care dau atata bataie de cap cetatenilor de pe Bulevardul Muncii.

“Activitatea de ridicare a animalelor este una secventiala, determinata de sesizarile venite de la Politia Locala si este mai intensa in perioada martie-octombrie. Exista un adapost amenajat pe strada Bobalna, care este pregatit sa ia animalele tot timpul anului. Ultimii cai pe care i-am ridicat de pe domeniul public au fost in luna noiembrie 2015”, a a firmat Doru Teodorescu, purtatorul de cuvant al RADP.

In alta ordine de idei, pe Bulevardul Muncii, gunoaiele sunt aruncate la intamplare, mizeria fiind de nedescris in statia de tramvai din apropierea fabricii Terapia, iar parcarile din jurul blocurilor sunt inundate la fiecare ploaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *