In vizor

Pe asta ai auzit-o, PinBocchio? În Cluj avem 3 (TREI) BONE înregistrate! Să le subvenționăm până nu mai putem

Ultima aberație a lui Emil Boc, care a prins la populația de foci lobotomizate din Cluj-Napoca, e următoarea: primăria va ajuta oamenii care nu au prins loc în creșe (aproximativ 1000 de părinți) cu o sumă (care o fi ea) pentru a plăti bone. 

Clujenii râd de Gheorghe Funar când spune că dacii au construit piramidele sau că la Roșia Montană există metale extraterestre, însă în fond nu există nicio diferență între elucubrațiile lui Boc și ale lui Funar. Mai mult, ipocriții au tupeul să arate cu degetul zecile de mii de papagali care l-au votat pe Funar 10 ani, uitând ca prin minune că aceeași votanți îl țin în brațe pe Boc de 16 ani.

Dar, să revenim la bone. Realitatea în Cluj-Napoca e tristă. Peste 1000 de copii au fost respinși la creșe pentru că nu sunt locuri. Emil Boc, în mărinimia sa, fiind incapabil să construiască locuri în creșe (va face 400 în următorii ani, timp în care populația orașului va ajunge la 1 milion de locuitori, tot el o spune) a gândit un artificiu de imagine care să închidă gura fraierilor. Boc promite sume cuprinse între 300 și 700 de lei pentru bone, în funcție de venituri.

Aici lucrurile devin tragicomice. În primul rând, așa cum Oleg Ghilas puncta excelent în articolul săudin punct de vedere financiar subvenția e zero barat. Mai apoi, adăgăm faptul ca bonele declarate sunt inexistente în Cluj. O spun datele oficiale oferite de AJOFM, la cerința Ziar de Cluj. Știți câte bone avem în Cluj? 3! TREI! Trei bone declarate la 1000 de copii. 

Mai apoi, să nu uităm despre faptul că 99.99% dintre bone lucrează la negru. Pentru că ar fi sinucidere fiscală să își declare veniturile. În aceste condiții, demersul demagogic și populist a fost desființat cu ușurință de reprezentanții industriei bonelor. Concret, am luat legătura cu o firmă cu o experiență enormă în domeniu, care a măturat pe jos cu ideile cretine ale lui Emil Boc.

„În primul rând, vă spun sincer că bone nu prea o să găsiți. Bonele bune sunt luate de obicei de familiile de IT-iști, ei niciodată nu vor merge să ceară subvenții. Dar, să presupunem prin absurd că ar exista destule bone, deși e imposibil, vă spun că sub 2000 de lei nu veți găsi o bonă. Or, 300 lei sau 700 lei e ridicol pentru o astfel de subvenție. Ca să nu mai adaug că legea bonelor e ridicolă, au copiat-o din Franța și habar n-au ce să facă cu ea, e imposibil de implementat. Vreți un exemplu concret? Dacă ne luăm după lege, un părinte ar trebui să-și lase copilul singur cu o bonă, la bonă acasă, împreună cu alți copii. Ce părinte serios face acest lucru? Oricine vrea ce e mai bun, vrea să fie bona singură acasă cu copilul. Mai apoi, să nu uităm că bonele nu sunt menajere, să lași pe oricine să-ți intre în casă. Vine campania electorală, asta e tot. O idee nesustenabilă, absurdă”, ne-au declarat experții în domeniu.

Nimic nou sub soare în Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *