Din oras

Paza si Protectie pazeste firmele si regiile judetului

Scris de 482

Cand vine vorba de contractele de paza si protectie pentru regiile si societatile subordonate Consiliului Judetean Cluj, se pare ca banii publici se invart tot in institutie. Paza si Protectie Cluj SA, firma judetului, are contracte cu mai multe regii si societati subordonate Consiliului Judetean Cluj. 

RAADPP si Paza si Protectie se pazesc una pe alta

In timp ce Paza si Protectie SA este “pazita” de RAADPP Cluj, societatea subordonata Consiliului Judetean a incheiat mai multe contracte cu firmele si regiile judetului. 

Astfel, Paza si Protectie are contract cu Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat. Contractul a fost semnat in aprilie 2015 si este valabil pana in decembrie 2016. Conform contractului, tariful este de 9,86 de lei/ora/agent de securitate. 

Serviciul este “intors” de Paza si Protectie, iar banii raman tot la judet. Astfel, Regia Autonoma a Domeniului Public si Privat are contract  cu Paza si Protectie. Potrivit unei informari transmise la solicitarea Ziar de Cluj, in aprilie 2015, RAADPP Cluj a semnat cu firma de paza a judetului un contract valabil pana la finalul acestui an. Serviciile sunt prestate pentru paza Castelului Banffy, din Rascruci, iar tariful este de 9,86 lei pe ora pentru fiecare agent de securitate.

In schimb, Clujana SA are contract cu Paza si Protectie Cluj SRL pentru serviciile de paza.

Directorul societatii, Valentin Gliga,nu doreste, insa, sa divulge conditiile contractuale, pe motiv ca acestea sunt “clauze confidentiale”.

Si Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA are contract cu firma de paza a judetului pentru aceste servicii.

Valoarea contractului este de 3.400 de lei pe luna plus TVA. Serviciile sunt prestate pentru baza Dej, baza Viile Dejului, baza Huedin si baza Valea Seaca.

Un contract mai mic ca valoare a incheiat Drumuri si Poduri Judetene si cu SC Cosepa Security Systems SRL.

Cat priveste Compania de Apa Somes SA, aceasta are mai multe contracte pentru serviciile de paza si protectie. Cu SC Vasrom SRL Dej a incheiat doua contracte, pentru supravegherea si monitorizarea prin sisteme tehnice de alarmare. 

De paza sucursalelor Cluj si Huedin se ocupa firma Complet Security SRL, valoarea contractului este de 63.000 de lei si este valabil pana la finalul anului. Pentru punctele de lucru din Zalau, de paza se ocupa SC Messes Security SRL. Cu aceasta societate, Compania de Apa Somes SA are incheiate doua contracte de paza si protectie, in valoare totala de aproape 300.000 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 7 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 9 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 11 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 13 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE