Eveniment

Paula Hriscu lansează primul album printr-un concert alături de cele mai mari nume ale folclorului românesc!

Talentul imens al artistei Paula Hriscu se materializează acum în albumul „Nu-i bai că-s micuță”, album ce va fi lansat  pe 7 februarie la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcas, din Cluj-Napoca (ora 18:00), în cadrul unui spectacol folcloric inedit, organizat de HPA Music.

Evenimentul este susținut de artisti consacrati, nume mari ale folclorului românesc precum: Nicolae Furdui Iancu, Marius Ciprian Pop, Ionuț Fulea,  Văru Săndel, Stana Stepănescu, Maria Mihali, Bogdan Toma, Aurel Tămaș, Niculina Stoican, Liliana Laichici, grupul Cupru Min și Orchestra „Ceterași de la Cluj”. Invitat onorific va fi Elise Stan, prezentatorul evenimentului va fi Iuliana Tudor.

„Identitatea națională, tradițiile, cântul și graiul strămoșesc sunt elemente vitale ale poporului nostru românesc. De aceea mă simt obligată să le păstrez esența curată prin cântecele mele populare cu specific ardelenesc, pe care le-am adunat unul câte unul, în primul meu album. Albumul contine 16 cantece, ce ne poarta de la tarini, invartite chiar si purtate pana la cantece din zona Clujului, orasul care m-a adoptat si de care sunt indragostita. Fiecare cantec are o poveste in care simt ca oricine se poate regasi”, a declarat artista, conform exclusiv.ro.

Paula Hriscu reprezintă cu mândrie și plăcere Țara Moților, fiind originară din comuna Bulzeștii de Sus, jud.Hunedoara, satul unde a crescut din fașă până la 10 ani. Albumul a fost realizat fără grabă, pe parcursul a câțiva ani de lucru, cu ajutorul lui Gavrilă Danciu și Kalman Urszui (linie melodică) și a lui Săndel Filip Studio (sunet). Versurile sunt creația mixtă a artistei, a mamei acesteia, dar și a cunoscuților textieri profesor Aurel Bodiu și Anuța Maria. Melodia „Nu-i bai că-s micuță” dă numele albumului:

„Pentru că aici m-am descris pe mine – chiar dacă sunt micuță, sunt plină de viață, rebelă, hotărâtă și harnică, exact așa cum spune și versul „Sunt pară și foc.”, mai spune Paula pentru exclusiv.ro.

Piesa ce dă numele albumului beneficiază și de un videoclip, realizat pe dealurile Clujului, filmările purtând semnătura Studionick.

„La filmări am avut parte de foarte multe momente haioase și asta pentru că eu sunt o fire foarte comică. Timpul a fost superb, am filmat la începutul primăverii anului 2019 pentru o zi, deoarece totul a mers ca uns, de la sine și foarte natural…”, povestește artista.

Și, dacă la aceste filmări totul a fost roz, la altele, cele pentru alte două clipuri pe care le-a filmat pentru cantecele incluse pe acest album – „Din Găina mai la vale” și „Asta-i nunta românească”, Paula s-a confruntat cu câteva greutăți:

„Am filmat în condiții meteo grele, afară era destul de frig, era sfârșit de toamnă la Bulzeștii de Sus. Am crezut că-mi îngheață zâmbetul pe buze, dar chiar și așa ne-am distrat cu toții foarte bine, iar rezultatul a fost unul fericit”, adaugă artista.

Ce reprezintă pentru Paula Hriscu acest album, primul din cariera ei?

„Sper ca acest album să ajungă la oamenii care mă îndrăgesc cu adevarat! Este o realizare foarte mare pentru mine și am foarte mari emoții pentru că e făcut din sufletul meu! Am îndrăznit să-mi iau ca ”toiag de drum”, cântecul popular, pe care îl consider cea mai frumoasă omagiere a sufletului și cel mai blând și devotat prieten al meu. Muzica mea este respirația sufletului meu! Cântecul mi-a dat aripi, mă învață să zbor și să mă bucur de viață. Îmi doresc ca împreună cu el, cântecul, să pot străbate cărările vieții și să pot să fiu vrednică să-i ofer respectul și nemurirea. Si, ca in tot ce pui suflet, in cazul meu in muzica, traditie si folclor, sper sa ating in cel mai frumos mod si alte suflete. Emotiile sunt coplesitoare, cu atat mai mult cand ma gandesc la artistii pe care ii admir si pe care ii pretuiesc de cand ma stiu si caremi vor fi alaturi la lansarea acestui album. Tuturor vreau sa le multumesc pentru incredere si sustinere!”, a mai declarat artista pentru exclusiv.ro.

Paula Hriscu este în prezent studentă la Academia Națională Gheorghe Dima, facultatea de Interpretare artistică, anul III, sectia CANTO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *