Eveniment

Paula Hriscu lansează primul album printr-un concert alături de cele mai mari nume ale folclorului românesc!

Scris de 819

Talentul imens al artistei Paula Hriscu se materializează acum în albumul „Nu-i bai că-s micuță”, album ce va fi lansat  pe 7 februarie la Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcas, din Cluj-Napoca (ora 18:00), în cadrul unui spectacol folcloric inedit, organizat de HPA Music.

Evenimentul este susținut de artisti consacrati, nume mari ale folclorului românesc precum: Nicolae Furdui Iancu, Marius Ciprian Pop, Ionuț Fulea,  Văru Săndel, Stana Stepănescu, Maria Mihali, Bogdan Toma, Aurel Tămaș, Niculina Stoican, Liliana Laichici, grupul Cupru Min și Orchestra „Ceterași de la Cluj”. Invitat onorific va fi Elise Stan, prezentatorul evenimentului va fi Iuliana Tudor.

„Identitatea națională, tradițiile, cântul și graiul strămoșesc sunt elemente vitale ale poporului nostru românesc. De aceea mă simt obligată să le păstrez esența curată prin cântecele mele populare cu specific ardelenesc, pe care le-am adunat unul câte unul, în primul meu album. Albumul contine 16 cantece, ce ne poarta de la tarini, invartite chiar si purtate pana la cantece din zona Clujului, orasul care m-a adoptat si de care sunt indragostita. Fiecare cantec are o poveste in care simt ca oricine se poate regasi”, a declarat artista, conform exclusiv.ro.

Paula Hriscu reprezintă cu mândrie și plăcere Țara Moților, fiind originară din comuna Bulzeștii de Sus, jud.Hunedoara, satul unde a crescut din fașă până la 10 ani. Albumul a fost realizat fără grabă, pe parcursul a câțiva ani de lucru, cu ajutorul lui Gavrilă Danciu și Kalman Urszui (linie melodică) și a lui Săndel Filip Studio (sunet). Versurile sunt creația mixtă a artistei, a mamei acesteia, dar și a cunoscuților textieri profesor Aurel Bodiu și Anuța Maria. Melodia „Nu-i bai că-s micuță” dă numele albumului:

„Pentru că aici m-am descris pe mine – chiar dacă sunt micuță, sunt plină de viață, rebelă, hotărâtă și harnică, exact așa cum spune și versul „Sunt pară și foc.”, mai spune Paula pentru exclusiv.ro.

Piesa ce dă numele albumului beneficiază și de un videoclip, realizat pe dealurile Clujului, filmările purtând semnătura Studionick.

„La filmări am avut parte de foarte multe momente haioase și asta pentru că eu sunt o fire foarte comică. Timpul a fost superb, am filmat la începutul primăverii anului 2019 pentru o zi, deoarece totul a mers ca uns, de la sine și foarte natural…”, povestește artista.

Și, dacă la aceste filmări totul a fost roz, la altele, cele pentru alte două clipuri pe care le-a filmat pentru cantecele incluse pe acest album – „Din Găina mai la vale” și „Asta-i nunta românească”, Paula s-a confruntat cu câteva greutăți:

„Am filmat în condiții meteo grele, afară era destul de frig, era sfârșit de toamnă la Bulzeștii de Sus. Am crezut că-mi îngheață zâmbetul pe buze, dar chiar și așa ne-am distrat cu toții foarte bine, iar rezultatul a fost unul fericit”, adaugă artista.

Ce reprezintă pentru Paula Hriscu acest album, primul din cariera ei?

„Sper ca acest album să ajungă la oamenii care mă îndrăgesc cu adevarat! Este o realizare foarte mare pentru mine și am foarte mari emoții pentru că e făcut din sufletul meu! Am îndrăznit să-mi iau ca ”toiag de drum”, cântecul popular, pe care îl consider cea mai frumoasă omagiere a sufletului și cel mai blând și devotat prieten al meu. Muzica mea este respirația sufletului meu! Cântecul mi-a dat aripi, mă învață să zbor și să mă bucur de viață. Îmi doresc ca împreună cu el, cântecul, să pot străbate cărările vieții și să pot să fiu vrednică să-i ofer respectul și nemurirea. Si, ca in tot ce pui suflet, in cazul meu in muzica, traditie si folclor, sper sa ating in cel mai frumos mod si alte suflete. Emotiile sunt coplesitoare, cu atat mai mult cand ma gandesc la artistii pe care ii admir si pe care ii pretuiesc de cand ma stiu si caremi vor fi alaturi la lansarea acestui album. Tuturor vreau sa le multumesc pentru incredere si sustinere!”, a mai declarat artista pentru exclusiv.ro.

Paula Hriscu este în prezent studentă la Academia Națională Gheorghe Dima, facultatea de Interpretare artistică, anul III, sectia CANTO.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Justitie
  La o săptămână de la evenimente, procurorii cer arestarea preventivă pentru bătăușii de la localul ”Sare-n Bucate”. Între timp, ”bombardierii” au cam dispărut
 • Acum 18 hours Politica
  EXCLUSIVITATE! ”COCOȘIA” SE PLĂTEȘTE: S-a votat la Bistrița – și la fel se va vota în zilele urmatoare și în celelalte consilii județene, scoaterea Clujului din asocierea legată de cloud-ul regional
 • Acum 19 hours Politica
  ȚINTA celor doi ”Dottore” de la PNL e libertatea de manifestare și cea de exprimare. Bode insistă pe ”un răspuns mai ferm al statului”, mai ales că ”faptele comise în public au fost precedate de fapte de instigare publică prin folosirea unor platforme sociale”
 • Acum 20 hours Politica
  S-a urnit și societatea civilă. Ziar de Cluj atrăgea atenția marți că nord-coreenii Bode și Ciucă vor să bage la închisoare pe oricine-i contestă. Că PSD a devenit mai frecventabil ca PNL
 • Acum 20 hours Eveniment
  SUPĂRAT CA VĂCARUL PE SAT. În timp ce sindicaliştii din sănătatea clujeană protestează în fața Guvernului, Alin Tişe ar închide accesul bolnavilor din judeţele limitrofe la spitalele din Cluj
 • Acum 21 hours In vizor
  MERSUL PITICULUI: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație
 • Acum 22 hours In vizor
  Fanii “Șepcilor roșii” au criticat dur conducerea Consiliului Județean pentru starea deplorabilă a gazonului și a stadionului Cluj Arena
 • Acum 24 hours Jos palaria
  RESPECT pentru optimismul civicilor Clujului! În încercarea de a pune o ordine în colectarea deşeurilor din “Oraşul Comoară”, au înfiinţat un grup de dezbateri. Succes, deşi ştim că nu prea au cu cine. Ne referim la autorităţi
 • Acum 1 day Eveniment
  Clujul acordă sprijin Turciei
 • Acum 1 day Straineze
  PREŞUL LUI PUTIN ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, UNGARIA, râde de “diplomaţia” de “tip chelner” a României: “Cu ce vă putem servi”. Uite cine s-a găsit să vorbească!
 • Acum 2 days In vizor
  BOALA GREA A ”DOTTORILOR”: IMPOSTURA NAȘTE AUTORITARISM ȘI RĂZBUNARE. Ciucă și Bode au inițiat o lege care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali
 • Acum 2 days Politica
  PSD îl acuză pe Rareș Bogdan de dezinformare pe subiectul OMV
 • Acum 2 days Rautacisme
  DIN ÎNTÂMPLARE nora inexistentului și inutilului ”sitimanajăr” Șurubaru este angajata Eco Garden și tot din coincidență soțul inspectorului școlar șef, Marinela Marc, este angajat la Supercom. Tot coincidență este și faptul că aceste firme sunt în pita banului public
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE