PubliNews

Patrulaterala Vestului – o opțiune viabilă pentru dezvoltarea municipiului Câmpia Turzii

Scris de 213

Unul dintre cele mai inovatoare demersuri administrative din România ultimilor ani a fost cel întreprins de către municipiile Cluj Napoca, Oradea, Timișoara și Arad.

Primarii acestora au semnat, zilele trecute, o alianță denumită „Patrulaterala Vestului”. Scopul Patrulateralei este acela de a demara și implementa proiecte comune pentru crearea de sisteme de infrastructură, autostrăzi și căi ferate rapide.

Mai presus decât atât, în conformitate cu spusele primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Patrulaterala Vestului își propune să obțină finanțări pentru proiectele gândite, direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice.

Ca urmare a acestui demers unic în istoria României, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii, oraș emergent, care în doar doi ani a solicitat finanțări în valoare de peste 30 de milioane de euro, din fonduri europene, și-a propus aderarea la Patrulaterala Vestului.

Astfel, primarul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a formulat adrese către primarii celor patru municipii constituente, prin intermediul cărora și-a manifestat intenția ca Patrulaterala Vestului să fie extinsă către Câmpia Turzii.

Municipiul nostru dispune de o serie de avantaje unice, în contextul dezvoltării economico-administrative, în regiunea de Vest a Transilvaniei, fiind atât un nod rutier, cât și unul feroviar.

De asemenea, tradiția forței de muncă din Câmpia Turzii, face din orașul nostru un partener viabil, pe proiecte de dezvoltare a infrastructurii, indiferent de natura acesteia.

 Avantajele menționate anterior au fost demonstrate atât de investitorii importanți care și-au stabilit puncte de lucru în orașul nostru (Cikautxo, Berg Banat, La Loraine, Henkel, Heko Schrauben, Macromex sau GreenWee), cât și de sutele de cetățeni ai municipiului nostru care susțin activitățile industriale ale investitorilor din diversele parcuri industriale clujene (Bosch, Emerson, Fujikura, DeLonghi etc).

Dacă solicitarea Municipiului Câmpia Turzii va fi acceptată de către omologii din Cluj Napoca, Timișoara, Arad și Oradea, orașul nostru va primi acces la proiecte de infrastructură mare, căi ferate, drumuri rapide, dar și alte proiecte de dezvoltare, care-i va conferi capacitatea unei dezvoltări rapide, peste trendul orașelor de talia municipiului nostru.

„Am văzut în Patrulaterala Vestului un demers inovativ, din punct de vedere administrativ, dar și oportunitate pentru municipiul nostru de a se dezvolta rapid, grație colaborării cu omologii noștri. Prin prisma apropierii geografice, administrative și politice de capitala județului, am putea contribui la dezvoltarea acestui proiect de cooperare inter-regională. Sunt foarte încrezător în răspunsul omologilor mei și aștept cu nerăbdare momentul în care le vom putea transmite cetățenilor noștri că municipiul lor gândește, accesează și implementează proiecte comune cu Oradea, Arad, Timișoara și Cluj Napoca. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că municipiile Arad și Câmpia Turzii au mai colaborat la proiectul cu finanțare Vest-Nord-Vest, ceea ce ne conferă perspective optimiste pentru viitorul apropiat”, a precizat Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul municipiului Câmpia Turzii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
PubliNews

„Întâlnire” cu Elvis Presley și Batman, sport și distracție în familie la Iulius Mall Cluj!

O competiție în care toată lumea câștigă, dar nu urcă nimeni pe podium va avea loc sămbâtă, 17 septembrie, în Iulius Parc. La activitățile tip ștafetă și alergare din cadrul Father & Son/Daughter Challenge vor putea participa tații, alături de copiii lor și își vor crea amintiri prețioase. De asemenea, seria Movie Nights continuă și în acest sfârșit de săptămână (dacă vremea va fi favorabilă), așa că iubitorii de film și muzică se pot bucura, vineri, 16 septembrie, de pelicula „Elvis”, care dezvăluie povestea Regelui Rock and Roll – Elvis Presley, iar sâmbâtă, 17 septembrie, îl vor întâlni pe Batman. Pentru cumpărături nu ezita să faci o vizită brandurilor din Iulius Mall și nu rata nici Târgul de Antichități. De sport și distracție în familie vor avea parte toți cei care se vor alinia la startul competiției Father & Son/Daughter Challenge, ce va avea loc în Iulius Parc, sămbâtă, 17 septembrie, în intervalul […]

Recomandările redacției
TOP CITITE