Justitie

Patru persoane, printre care și ”vlogg”-erul ”OBU”, pe numele lui adevărat: OBUZ, apropiat al fraților TATE, au fost reținuți pentru trafic de persoane și proxenetism

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, miercuri, reținerea a 4 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigarea publică.

Decizia a fost luată în urma celor13 percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, 13 iunie, când au fost identificate și ridicate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, suma de 20.900 de lei, precum și mai multe înscrisuri de interes pentru cauză. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme.

CITEȘTE: Percheziții în Bucureşti, Cluj-Napoca şi în judeţul Ilfov la un grup organizat specializat în trafic de persoane prin metoda ”loverboy”. Un apropiat al fraților Tate a fost încătușat în trafic

foto bcco 1

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpați.

  • Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

foto bcco 2

La activități au participat și polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Cluj și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Bănuiții ar fi creat un sistem prin care ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, pe care le-ar fi determinat, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual, explicit, pentru o platformă online dedicată adulților și/sau să producă materiale pornografice prin videochat, beneficiile materiale astfel obținute fiind însușite aproape integral de către persoanele bănuite.

Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy).