Din oras

Patinoarul din centru, desfiintat de Valentine's Day

Patinoarul din centrul Clujului isi inchide, odata  cu Ziua Indragostitilor, activitatea pe sezonul acesta. Maine va fi ultima zi in care se va mai putea patina in Piata Unirii – de duminica, Sergiu Liti, scenograful iarmarocului anual de Craciun din Piata Unirii, isi aduna “jucariile” si pleaca acasa, in Prahova. Si nu cu mana goala – iarna a fost una “buna”, dupa cum acesta declara, iar profitul unul frumos.

Inchiderea nu a fost anuntata, insa, nici pe site-ul patinoarului, care nu mai e functional din 2013, nici pe pagina de Facebook. Administratorul spune ca profita de soarele din ultimele zile pentru a strange mamutul din Piata Unirii. Asta pentru ca, desi planul era ca patinoarul sa fie inchis in urma cu cateva saptamani bune, Sergiu Liti sustine ca frigul din ultima perioada nu a permis dezghetarea acestuia.

“A fost foarte frig si nu l-am putut inchide. Vremea nu a fost de partea noastra anul acesta. In decembrie, cand temperaturile au fost foarte ridicate, am consumat foarte multa energie pentru a mentine gheata, acum am vrut sa-l dezghetam, dar nu am putut”, a spus acesta pentru Ziar de Cluj.

Chiar daca maine e ultima zi in care patinoarul va fi deschis, administratorul spune ca nu se va face niciun fel de reducere pentru clienti, desi e si Valentine’s Day.  

Firma care administreaza patinoarul, Club Arena SRL, a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 356.000 de lei si datorii de peste 600.000 de lei. In 2012, profitul a fost la jumatate, iar datoriile duble: 260.000 de lei, respectv 528.000 de lei. Bugetul Targului de Craciun de la Cluj, organizat de firma lui Liti, a fost, in 2013, de 45.000 de euro, suma in care nu a fost inclusa partea de concerte. Aici, doar din vanzarea biletelor, administratorul a incasat in jur de 2.000 de lei pe zi, in conditiile in care chiria platita Primariei a fost de 360 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *