PubliNews

Pasiunea pentru robotică și creativitatea se întâlnesc, în weekend, la Iulius Mall Cluj

Viitorul este mai aproape decât crezi, iar evenimentul Demo Phoenix te aduce față în față cu el. În rol principal se află roboții creați de către cele 19 de echipe formate din liceeni, ce vă așteaptă, weekendul acesta, la Iulius Mall Cluj. Manevrați de către elevi, roboții vă vor impresiona prin îndeplinirea diferitelor task-uri pe care sunt programați să le realizeze.

Vor pune roboții „stăpânire” pe omenire? Nu știm încă acest lucru, dar ce știm cu siguranță este că, pe 5 și 6 februarie 2022, va avea loc Demo Phoenix la Iulius Mall Cluj (în zona H&M, la parter). Evenimentul este special pentru tinerii participanți, fiind primul de acest tip organizat în format fizic, din această perioadă. Astfel, liceeni înscriși în programul BRD Tech Challenge România, organizat de Asociația Nație prin Educație, vă vor impresiona cu un fragment al tehnologiei viitorului. La acest tech event vor participa 19 de echipe, alcătuite din câte 6 elevi și un mentor, care vor demonstra ce se poate întâmpla când tehnologia și creativitatea se întâlnesc. Evenimentul aduce împreună tineri din liceele clujene, precum Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” sau Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, dar și din alte zone ale României.

Tinerii, alături de roboții lor, sunt pregătiți să facă spectacol și să vă ofere informații despre proiectele lor, dar și despre utilitatea acestora. Ziua de sâmbătă va începe cu ceremonia de deschidere, de la ora 11:45, urmând să aibă loc jocurile oficiale. Duminică, toți pasionații de tehnologie sunt așteptați, începând cu ora 11:00, pentru a asista la întrecerea dintre creațiile liceenilor.

Ce se află în spatele unui robot: mii de ore de muncă în echipă, construirea, programarea sistemelor și asamblarea acestora, pentru ca echipa să ajungă învingătoare. Rezolvarea challenge-urile, ce vor fi într-un format standardizat la nivel internațional, vor fi cu atât mai impresionante, deoarece poate fi observată pasiunea liceenilor pentru tehnologie. La finalul celor două zile de competiție, participanții vor fi premiați cu diplome, iar câștigătorii cu trofee. De asemenea, vor fi și alte premii surpriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *