Din oras

Party cu sute de persoane în Form Space, deși incidența cazurilor de COVID-19 a sărit de 6 în Cluj-Napoca

29 septembrie, 30 septembrie și 1 octombrie – trei zile consecutive cu petreceri în Form Space, unul dintre cele mai cunoscute cluburi din oraș în care au loc concerte, deși incidența cazurilor de COVID-19 este tot mai mare. Raportarea din 29 septembrie a Direcției de Sănătate Publică arăta o incidență de 6.03 cazuri la o mie de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va decide, vineri, noi restricții în Cluj-Napoca. Până atunci, organizatorii de evenimente profită la maxim de ultimele zile fără restricții dure.

Miercuri seara, la intrarea în Form Space era o coadă de câteva zeci de persoane care așteptau să intre la party-ul organizat în interior. Fotografia ne-a fost trimisă de un cititor. Deocamdată nu este ilegală organizarea de evenimente cu sute de persoane, este doar imorală.

Proprietarii Form Space au anunțat pe pagina de Facebook că este foarte probabil ca evenimentele de astăzi și mâine să fie ultimele ținând cont de condițiile actuale. Nu mai contează dacă cei care participă la petrecerile de astăzi și mâine vor împărți ei între ei virusul sau pe acasă și la locul de muncă, important este ca lumea să se simtă bine pentru câteva ore, iar organizatorii să mai câștige un ban.

În localitățile în care incidența este peste 6 cazuri la o mie de locuitori, sunt interzise:

  • organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale
  • activitățile recreative și sportive în aer liber
  • organizarea de evenimente private (nunți, botezuri)
  • organizarea de conferințe
  • se închid și sălile de fitness și bazinele de înot

Trebuie precizat faptul că premierul Florin Cîțu a declarat, ieri, că îi va solicita lui Raed Arafat ca restaurantele și sălile de sport să rămână deschise pentru cei vaccinați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *